Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν, για πρώτη φορά, ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Σεούλ.

 

Μέχρι τώρα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Ν. Κορέας (KCDC), υποστήριζαν ότι στην πραγματικότητα το πρώτο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα δεν τελείωσε ποτέ. Όμως, τώρα μιλούν για ένα δεύτερο κύμα, παρότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει σχετικά χαμηλός. 

 

«Στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή, πιστεύουμε ότι το πρώτο κύμα ήταν από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο όπως και από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο», δήλωσε η επικεφαλής του KCDC, Τζέονγκ Έουν- κιεόνγκ, αναφερόμενη στη Σεούλ όπου έως τώρα είχαν καταγραφεί λίγα κρούσματα.

 

«Στη συνέχεια βλέπουμε αυτό το δεύτερο κύμα, που πυροδοτήθηκε από την αργία στις αρχές Μαΐου και ακόμη συνεχίζεται», συμπλήρωσε. «Αρχικά προβλέψαμε ότι το δεύτερο κύμα θα εμφανιστεί το φθινόπωρο ή τον χειμώνα. Η πρόβλεψή μας αποδείχθηκε λανθασμένη», παραδέχθηκε και πρόσθεσε: «Όσο οι άνθρωποι είναι σε στενή επαφή με άλλους, πιστεύουμε ότι οι μολύνσεις θα συνεχιστούν».

 

Στη Νότια Κορέα μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 12.438 κρούσματα και 280 θάνατοι από τον κορωνοϊό. Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 17 νέες μολύνσεις που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες. Παρότι είναι η πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν ένα μήνα που η ημερήσια αύξηση πέφτει κάτω από τα 20 κρούσματα, οι υγειονομικές αρχές μίλησαν ξεκάθαρα για δεύτερο κύμα.

 

Ο δήμαρχος της Σεούλ προειδοποίησε ότι μπορεί να απαιτηθεί η επιστροφή σε αυστηρότερες αποστάσεις, αν τα καθημερινά κρούσματα ξεπεράσουν τα 30 κατά μέσο όρο τις επόμενες 3 ημέρες και το ποσοστό πληρότητας των νοσοκομειακών κλινών της πόλης ξεπεράσει το 70%.

 

Στο μεταξύ ήδη στην πόλη Ντέτζον, νότια της Σεούλ, ανακοινώθηκε ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους- όπως μουσεία και βιβλιοθήκες- καθώς ανακαλύφθηκαν μικρές εστίες κορωνοϊού.

 

Με πληροφορίες από ΒΒC, Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr