Ν. Κορέα: Αντιμετωπίζουμε δεύτερο κύμα κορωνοϊού- Με επίκεντρο τη Σεούλ

Ν. Κορέα: Αντιμετωπίζουμε δεύτερο κύμα κορωνοϊού- Με επίκεντρο τη Σεούλ Facebook Twitter
EPA
0

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν, για πρώτη φορά, ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Σεούλ.

Μέχρι τώρα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Ν. Κορέας (KCDC), υποστήριζαν ότι στην πραγματικότητα το πρώτο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα δεν τελείωσε ποτέ. Όμως, τώρα μιλούν για ένα δεύτερο κύμα, παρότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει σχετικά χαμηλός. 

«Στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή, πιστεύουμε ότι το πρώτο κύμα ήταν από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο όπως και από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο», δήλωσε η επικεφαλής του KCDC, Τζέονγκ Έουν- κιεόνγκ, αναφερόμενη στη Σεούλ όπου έως τώρα είχαν καταγραφεί λίγα κρούσματα.

«Στη συνέχεια βλέπουμε αυτό το δεύτερο κύμα, που πυροδοτήθηκε από την αργία στις αρχές Μαΐου και ακόμη συνεχίζεται», συμπλήρωσε. «Αρχικά προβλέψαμε ότι το δεύτερο κύμα θα εμφανιστεί το φθινόπωρο ή τον χειμώνα. Η πρόβλεψή μας αποδείχθηκε λανθασμένη», παραδέχθηκε και πρόσθεσε: «Όσο οι άνθρωποι είναι σε στενή επαφή με άλλους, πιστεύουμε ότι οι μολύνσεις θα συνεχιστούν».

Στη Νότια Κορέα μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 12.438 κρούσματα και 280 θάνατοι από τον κορωνοϊό. Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 17 νέες μολύνσεις που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες. Παρότι είναι η πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν ένα μήνα που η ημερήσια αύξηση πέφτει κάτω από τα 20 κρούσματα, οι υγειονομικές αρχές μίλησαν ξεκάθαρα για δεύτερο κύμα.

Ο δήμαρχος της Σεούλ προειδοποίησε ότι μπορεί να απαιτηθεί η επιστροφή σε αυστηρότερες αποστάσεις, αν τα καθημερινά κρούσματα ξεπεράσουν τα 30 κατά μέσο όρο τις επόμενες 3 ημέρες και το ποσοστό πληρότητας των νοσοκομειακών κλινών της πόλης ξεπεράσει το 70%.

Στο μεταξύ ήδη στην πόλη Ντέτζον, νότια της Σεούλ, ανακοινώθηκε ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους- όπως μουσεία και βιβλιοθήκες- καθώς ανακαλύφθηκαν μικρές εστίες κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από ΒΒC, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM
Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Διεθνή / Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Επτά χώρες, ένας νικητής. Μια οικογένεια που κουράστηκε από τις πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης είχε μία αναπάντεχη εμπειρία στο κρυμμένο «στολίδι» της ηπείρου.
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM