Το μυθικό βιολί του Τιτανικού πωλήθηκε 1,06 εκ. ευρώ

Το μυθικό βιολί του Τιτανικού πωλήθηκε 1,06 εκ. ευρώ Facebook Twitter
0

Το βιολί, με το οποίο εμψύχωνε τους επιβάτες του Τιτανικού ο μουσικός Ουάλας Χάρτλεϊ την ώρα που το υπερωκεάνιο βυθιζόταν, πουλήθηκε από τον Οίκο δημοπρασιών Henry Aldridge & Son, στη νοτιοδυτική Αγγλία στην τιμή ρεκόρ των 900.000 στερλινών (περίπου 1,063 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για την ιστορία του βιολιού, αυτό ήταν δώρο στον Χάρτλεϊ από την αρραβωνιαστικιά του Μαρία Ρόμπινσον. Επάνω του έχει μια μικρή πλάκα από ασήμι που γράφει «Για τον Wallace, με την ευκαιρία των αρραβώνων μας, Μαρία».

Το βιολί, που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του Τιτανικού, βρέθηκε μαζί με διάφορα ακόμα αντικείμενα των επιβατών και του πλοίου.

Ο Ουάλας Χάρτλεϊ πνίγηκε μαζί με τους  συναδέλφους του μουσικούς και 1.517 άλλους επιβάτες και πλήρωμα.

Σύμφωνα με τα όσα λένε οι ειδικοί, χρειάστηκαν περισσότερα από επτά χρόνια για να επιβεβαιωθεί ότι όντως επρόκειτο για το βιολί που «έπαιζε» όσο το πλοίο βυθιζόταν. Αρκετοί είναι επίσης εκείνοι που αμφιβάλλουν για τη γνησιότητα του βιολιού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM