Μυστήριο στον Αμαζόνιο - Βρήκαν νεκρή φάλαινα στο δάσος

Μυστήριο στον Αμαζόνιο - Βρήκαν νεκρή φάλαινα στο δάσος Facebook Twitter
1

Έκπληκτοι οι θαλάσσιοι βιολόγοι στη Βραζιλία έχουν κληθεί να απαντήσουν στο μυστήριο με νεκρή φάλαινα που ξεβράστηκε σε ένα απομακρυσμένο δασώδες νησί στον ποταμό Αμαζόνιο.

Το θαλάσσιο θηλαστικό, μήκους οκτώ μέτρων, βρέθηκε νεκρό την Παρασκευή σε ένα μαγγρόβιο στο νησί Marajó, ανέφερε η ομάδα.

Ακόμη πιο περίεργο στην υπόθεση είναι πως η φάλαινα βρέθηκε νεκρή σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από την ακτή του ποταμού.

Ενώ οι δεκάδες χιλιάδες φάλαινες που εκτιμάται ότι ζουν στον Ατλαντικό Ωκεανό έχουν μεταναστεύσει νότια αυτή τη χρονική περίοδο για να τρέφονται κοντά στην Ανταρκτική. αυτή βρέθηκε κοντά στο στόμιο του ποταμού Αμαζονίου, περίπου 4.000 μίλια από την αναμενόμενη θέση της.

Μυστήριο στον Αμαζόνιο - Βρήκαν νεκρή φάλαινα στο δάσος Facebook Twitter

«Φαντάζομαι ότι η παλίρροια μετέφερε τη φάλαινα στο μαγγρόβιο», δήλωσε η Renata Emin, η πρόεδρος του παρατηρητηρίου  Bicho D'Água, στο βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό site G1. 

Ωστόσο ακόμη δεν είναι σίγουρο αν το ρεύμα μετέφερε το θαλάσσιο θηλαστικό μέσα στο ποτάμι και το παγίδεψε εκεί ή αν ήταν από πριν νεκρό και απλά το παρέσυρε.

Οι βιολόγοι εξέτασαν το κουφάρι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναζητώντας σημάδια για το πώς θα μπορούσε να έχει πεθάνει.

Ελήφθησαν επίσης δείγματα για νεκροψία, ανέφερε η ομάδα, αλλά το κουφάρι της φάλαινας στο οποίο είχαν κάνει επιδρομή οι γύπες, είναι πολύ μεγάλο για να απομακρυνθεί.

Το θηλαστικό, νεαρό σε ηλικία, θα πρέπει να χάθηκε καθώς ταξίδευε με τη μητέρα του πριν πεθάνει.

«Συλλέγουμε πληροφορίες, εξετάζουμε τα σημάδια στο σώμα, για να καθορίσουμε αν ήταν παγιδευμένη σε ένα δίχτυ ή την χτύπησε ένα σκάφος», δήλωσε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Τα αποτελέσματα που θα δώσουν λύση στο μυστήριο αναμένονται σε περίπου δέκα μέρες.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται για να παραχωρήσουν αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Διεθνή / FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται να δωρίσουν στην Ουκρανία αντιαεροπορικά Patriot και S-400

Η Ουκρανία ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τα συστήματα S-300 που διατηρεί η Ελλάδα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις τα έχουν ήδη στο οπλοστάσιο τους και έχουν εμπειρία στον χειρισμό τους
NEWSROOM
«Μπριζίτ, μια ελεύθερη γυναίκα»: Η ζωή της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας γίνεται τηλεοπτική σειρά

Διεθνή / «Μπριζίτ, μια ελεύθερη γυναίκα»: Η ζωή της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας γίνεται τηλεοπτική σειρά

Σε έξι επεισόδια των 45 λεπτών θα προβληθεί η παραμυθένια ζωή της Μπριζίτ Μακρόν - Από καθηγήτρια του Εμανουέλ Μακρόν σε λύκειο της Αμιέν, στο Ελιζέ ως Πρώτη Κυρία της Γαλλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια