Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Τον Μάρτιο έγινε απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν -Τον Απρίλιο έκανε θεραπεία για καρκίνο

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Τον Μάρτιο έγινε απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν -Τον Απρίλιο έκανε θεραπεία για καρκίνο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: GETTY IMAGES
0

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας για την κατάσταση υγείας του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τις φήμες πως είναι σοβαρά άρρωστος να εντείνονται το τελευταίο διάστημα.

Απόρρητη έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που δημοσιεύει το Newsweek αναφέρει πως ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, ενώ μάλιστα τον Απρίλιο εισήχθη κάτω από άκρα μυστικότητα σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία.

Τρεις αξιωματούχοι, οι οποίοι έχουν γνώση του περιεχομένου της έκθεσης, αναφέρουν πως ο  Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται σε καθεστώς πλήρης απομόνωσης έχοντας γύρω του ελάχιστους ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του. Το γεγονός αυτό, όπως υποστηρίζουν καθιστά πιο δύσκολη την ακριβή αξιολόγηση της κατάστασης και της υγείας του από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπάρχει ένα παγόβουνο εκεί έξω, αν και είναι καλυμμένο με ομίχλη», λέει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA), ο οποίος επικοινώνησε με το Newsweek, ζητώντας την ανωνυμία του.

Παράλληλα ένα σημαντικό μέρος της έκθεσης επιβεβαιώνει ότι τον Μάρτιο του 2022 σημειώθηκε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Πούτιν.

Ακόμη μέσα από την απόρρητη έκθεση εκφράζεται η ανησυχία ότι ο Πούτιν προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία γίνεται ολοένα και πιο παρανοϊκός με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να προβλέψει τα επόμενα βήματά του. Επίσης με βάση τα όσα αναφέρονται στην συγκεκριμένη έκθεση οι προοπτικές για έναν πυρηνικό πόλεμο είναι λιγότερο πιθανές.

«Η φυσιογνωμία του Πούτιν είναι ισχυρή, αλλά δεν είναι πλέον απόλυτη. Ο αγώνας μέσα στο Κρεμλίνο δεν ήταν ποτέ πιο έντονος κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, όλοι αισθάνονται ότι το τέλος είναι κοντά», λέει ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους των πληροφοριών με άμεση πρόσβαση στις αναφορές.

Με πληροφορίες από Newsweek

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM