Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Τον Μάρτιο έγινε απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν -Τον Απρίλιο έκανε θεραπεία για καρκίνο

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Τον Μάρτιο έγινε απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν -Τον Απρίλιο έκανε θεραπεία για καρκίνο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: GETTY IMAGES
0

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας για την κατάσταση υγείας του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τις φήμες πως είναι σοβαρά άρρωστος να εντείνονται το τελευταίο διάστημα.

Απόρρητη έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που δημοσιεύει το Newsweek αναφέρει πως ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, ενώ μάλιστα τον Απρίλιο εισήχθη κάτω από άκρα μυστικότητα σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία.

Τρεις αξιωματούχοι, οι οποίοι έχουν γνώση του περιεχομένου της έκθεσης, αναφέρουν πως ο  Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται σε καθεστώς πλήρης απομόνωσης έχοντας γύρω του ελάχιστους ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του. Το γεγονός αυτό, όπως υποστηρίζουν καθιστά πιο δύσκολη την ακριβή αξιολόγηση της κατάστασης και της υγείας του από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπάρχει ένα παγόβουνο εκεί έξω, αν και είναι καλυμμένο με ομίχλη», λέει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA), ο οποίος επικοινώνησε με το Newsweek, ζητώντας την ανωνυμία του.

Παράλληλα ένα σημαντικό μέρος της έκθεσης επιβεβαιώνει ότι τον Μάρτιο του 2022 σημειώθηκε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Πούτιν.

Ακόμη μέσα από την απόρρητη έκθεση εκφράζεται η ανησυχία ότι ο Πούτιν προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία γίνεται ολοένα και πιο παρανοϊκός με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να προβλέψει τα επόμενα βήματά του. Επίσης με βάση τα όσα αναφέρονται στην συγκεκριμένη έκθεση οι προοπτικές για έναν πυρηνικό πόλεμο είναι λιγότερο πιθανές.

«Η φυσιογνωμία του Πούτιν είναι ισχυρή, αλλά δεν είναι πλέον απόλυτη. Ο αγώνας μέσα στο Κρεμλίνο δεν ήταν ποτέ πιο έντονος κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, όλοι αισθάνονται ότι το τέλος είναι κοντά», λέει ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους των πληροφοριών με άμεση πρόσβαση στις αναφορές.

Με πληροφορίες από Newsweek

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ