Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Τον Μάρτιο έγινε απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν -Τον Απρίλιο έκανε θεραπεία για καρκίνο

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Τον Μάρτιο έγινε απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν -Τον Απρίλιο έκανε θεραπεία για καρκίνο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: GETTY IMAGES
0

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας για την κατάσταση υγείας του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τις φήμες πως είναι σοβαρά άρρωστος να εντείνονται το τελευταίο διάστημα.

Απόρρητη έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που δημοσιεύει το Newsweek αναφέρει πως ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, ενώ μάλιστα τον Απρίλιο εισήχθη κάτω από άκρα μυστικότητα σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία.

Τρεις αξιωματούχοι, οι οποίοι έχουν γνώση του περιεχομένου της έκθεσης, αναφέρουν πως ο  Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται σε καθεστώς πλήρης απομόνωσης έχοντας γύρω του ελάχιστους ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του. Το γεγονός αυτό, όπως υποστηρίζουν καθιστά πιο δύσκολη την ακριβή αξιολόγηση της κατάστασης και της υγείας του από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπάρχει ένα παγόβουνο εκεί έξω, αν και είναι καλυμμένο με ομίχλη», λέει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA), ο οποίος επικοινώνησε με το Newsweek, ζητώντας την ανωνυμία του.

Παράλληλα ένα σημαντικό μέρος της έκθεσης επιβεβαιώνει ότι τον Μάρτιο του 2022 σημειώθηκε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Πούτιν.

Ακόμη μέσα από την απόρρητη έκθεση εκφράζεται η ανησυχία ότι ο Πούτιν προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία γίνεται ολοένα και πιο παρανοϊκός με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να προβλέψει τα επόμενα βήματά του. Επίσης με βάση τα όσα αναφέρονται στην συγκεκριμένη έκθεση οι προοπτικές για έναν πυρηνικό πόλεμο είναι λιγότερο πιθανές.

«Η φυσιογνωμία του Πούτιν είναι ισχυρή, αλλά δεν είναι πλέον απόλυτη. Ο αγώνας μέσα στο Κρεμλίνο δεν ήταν ποτέ πιο έντονος κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, όλοι αισθάνονται ότι το τέλος είναι κοντά», λέει ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους των πληροφοριών με άμεση πρόσβαση στις αναφορές.

Με πληροφορίες από Newsweek

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ