Μπουρλά: Το εμβόλιο δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανοίξουν αμέσως οι οικονομίες- Λάθος η χαλάρωση άλλων μέτρων

Μπουρλά: Το εμβόλιο δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανοίξουν αμέσως οι οικονομίες- Λάθος η χαλάρωση άλλων μέτρων Facebook Twitter
EPA
0

Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, προειδοποίησε ότι θα ήταν λάθος να χαλαρώσουν αμέσως τα υπόλοιπα μέτρα για τον κορωνοϊό, λόγω του εμβολίου.

Μιλώντας στο Greek Economic Summit, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να κάνουν αυτό το λάθος, δεδομένης της πίεσης για το άνοιγμα της οικονομίας και υπογράμμισε ότι στην αρχή το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα είναι ένα από τα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας.

«Οι κυβερνήσεις πρέπει να σιγουρευτούν ότι- με δεδομένη την πίεση για να ανοίξει η οικονομία- δεν πρέπει να κάνουν το λάθος ότι "τώρα που έχουμε το εμβόλιο, ας χαλαρώσουμε αμέσως τα άλλα μέτρα"», είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

«Θα είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο ως ένα εργαλείο για τον έλεγχο της πανδημίας. Αναμφισβήτητα θα είναι το πιο σημαντικό, αλλά στην αρχή θα είναι ένα από αυτά. Ο χρόνος που θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα δεν είναι μακριά, αλλά σίγουρα δεν είναι τώρα», συμπλήρωσε ο CEO της Pfizer.

Στην παρέμβασή του, υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να εξασφαλίσουν τη διανομή του εμβολίου, όπως και να ετοιμάσουν το σχέδιο για το ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι και ποιοι θα ακολουθήσουν, με δεδομένο ότι για τους πρώτους έξι μήνες η παραγωγή θα είναι μικρότερη από την παγκόσμια μείωση.

«Πρέπει να το κάνουν με στρατηγικό τρόπο, ακούγοντας τους ειδικούς και να αξιοποιήσουν το εμβόλιο για να μειώσουν το βάρος στον πληθυσμό το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε, ενώ υπογράμμισε ότι ακόμη και ο εμβολιασμός ενός μικρού ποσοστού του πληθυσμού θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

«Αν μπορέσουμε να εμβολιάσουμε αυτό το μικρό ποσοστό, μπορούμε να δούμε- χωρίς να έχει επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης- δραματική πτώση, που θα επιτρέψει τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το άνοιγμα», συμπλήρωσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM