Ο Μπόικο Μπορίσοφ κατηγόρησε τον πρόεδρο της χώρας, Ρούμεν Ράντεφ, ότι τον κατασκοπεύει με drone, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που φαίνεται να δείχνουν τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας έχοντας δίπλα του όπλο και μετρητά.

 

Η μία από τις φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν σε βουλγαρικά ΜΜΕ και τα social media, φέρεται να δείχνει τον Μπορίσοφ να κοιμάται στο υπνοδωμάτιό του στην πρωθυπουργικού κατοικία, με ένα όπλο στο κομοδίνο. Άλλες φωτογραφίες δείχνουν μόνο το κομοδίνο, γεμάτο με μετρητά και ράβδους χρυσού. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός την αυθεντικότητα κάποιων εκ των φωτογραφιών, αλλά όχι όλων.

 


«Ξεπέρασε τα όρια. Επέτρεψε στον εαυτό του να σηκώσει ένα drone και να βγάλει φωτογραφίες μου», είπε ο Μπορίσοφ για τον Ράντεφ, σε μια υπόθεση που επιδείνωσε περαιτέρω τις ήδη κακές σχέσεις πρωθυπουργού και προέδρου της χώρας.

 

Ο Μπορίσοφ είπε πως μπορεί να είναι αληθινή η φωτογραφία που τον δείχνει να κοιμάται στην πρωθυπουργική κατοικία. Για τις άλλες φωτογραφίες είπε ότι μπορεί να είναι κατασκευασμένες. Ο Ράντεφ από την πλευρά του παραδέχθηκε ότι έχει drone, αλλά απέρριψε τις κατηγορίες του Μπορίσοφ ότι το χρησιμοποίησε για να τον φωτογραφήσει, λέγοντας ότι πρόκειται για «φαντασία και παράνοια».

 

Ο πρωθυπουργός απαίτησε τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τις φωτογραφίες, αλλά και για ένα ηχογράφηση που είχε διαρρεύσει την προηγούμενη εβδομάδα στα ΜΜΕ της Βουλγαρίας, στην οποία κάποιος που ακούγεται σαν τον Μπορίσοφ κάνει προσβλητικά σχόλια για τον πρόεδρο του κοινοβουλίου και έναν υφυπουργό.

 

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι φωτογραφίες είχαν στόχο να υπονομεύσουν την κυβέρνησή του πριν από τις «σημαντικές γεωπολιτικές αποφάσεις» που θα λάβει τον Ιούλιο. Αυτές περιλαμβάνουν την αίτηση για ένταξη στον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών ERM. «Από εδώ και πέρα, θα κοιμάμαι με όπλο», δήλωσε πάντως ο Μπορίσοφ.

 

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr