Μπόρις Τζόνσον για αντιεμβολιαστές: «Είναι τρελοί»

Μπόρις Τζόνσον για αντιεμβολιαστές: «Είναι τρελοί» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως οι άνθρωποι που αντιτίθενται στον εμβολιασμό είναι «τρελοί» τη στιγμή που εγκαινιάζει ένα εκτεταμμένο πρόγραμμα εμβολιασμών γρίπης που η κυβέρνηση ευελπιστεί πως θα αποσυμφορήσει το εθνικό σύστημα υγείας, στην περίπτωση που υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού το χειμώνα.

Κατά την επίσκεψή του σε ιατρείο του Λονδίνου, ο Βρετανός πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο προσωπικό, είπε: «Είναι όλοι αυτοί οι αντιεμβολιαστές τώρα. Είναι τρελοί, τρελοί».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ενώ ανησυχεί για ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κορωνοϊού, θεωρεί πως η Βρετανία θα έχει ξεπεράσει την κρίση έως τα μέσα του 2021.

«Είτε προήλθε από... νυχτερίδα, πανγκολίνο ή ο,τι άλλο, ήταν πολύ, πολύ άσχημο για την ανθρωπότητα. Και νομίζω πως έως τα μέσα τής επόμενης χρονιάς, θα το έχουμε ξεπεράσει».

Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να επεκτείνει το σύνηθες χειμερινό πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού γαι τη γρίπη φέτος σε όλους άνω των 50 χρόνων, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα επίπεδα της γρίπης και να αποτρέψει ενδεχόμενη επιβάρυνση του NHS, στην περίπτωση που η Covid-19 επιστρέψει.

Μάλιστα, προέτρεψε τους πολίτες να στηρίξουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα: «Θέλουμε όλοι να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης πριν από το χειμώνα. Και γι'αυτό εγκαινιάζουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμού. Στοχεύουμε πρώτα από όλα στους μαθητές άνω των επτά χρόνων, τις έγκυες, τους ανθρώπους άνω των 65 και τους ευάλωτους ανθρώπους. Ωστόσο, μετά το επεκτείνουμε σε ανθρώπους μεταξύ 50 - 65 ετών» ανέφερε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο Τζόνσον προανήγγειλε πως θα υπάρξουν νέοι έλεγχοι στις διαφημίσεις για junk fodd, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος κατά της παχυσαρκίας που θεωρείται ως παράγοντας κινδύνου για κορωνοϊό.

Ερωτηθείς αν αυτό το καλοκαίρι είναι η ώρα να χάσουν βάρος κάποιοι Βρετανοί, απάντησε θετικά: «Η απώλεια βάρους είναι πραγματικά ένας από τους τρόπους μείωσης του ατομικού κινδύνου για κορωνοϊό. Επιπλέον, είναι τρόπος βελτίωσης της υγείας και προστασίας του συστήματος υγείας. Οπότε, ναι. Οπωσδήποτε ενθαρρύνω τον κόσμο να χάσει κιλά».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM