Μπήκε οπλισμένη σε τράπεζα για να σώσει την καρκινοπαθή αδελφή της- Πήρε «παγωμένες» καταθέσεις

Απεγνωσμένη Λιβανέζα εισέβαλε σε τράπεζα – Πήρε «παγωμένες» αποταμίευσης για να πληρώσει ιατρικά έξοδα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/WAEL HAMZEH
0

Μια γυναίκα στο Λίβανο έκανε «ληστεία» σε τράπεζα της Βηρυτού, παίρνοντας μερικές χιλιάδες δολάρια, καθώς ήθελε να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα της αδελφής της που πάσχει από καρκίνο, όπως είπε.

Στην ουσία δεν έκλεψε καθώς πήρε χρήματα από τις καταθέσεις της οικογένειάς της, που έχουν μπλοκαριστεί εδώ και τρία χρόνια, όπως έχει γίνει με όλων των πολιτών.

Από το 2019, η λιβανέζικη λίρα έχασε τουλάχιστον το 90% της αξίας της και το 80% του πληθυσμού έχει βυθιστεί στη φτώχεια.

Σε εικόνες από τη ληστεία που μετέδωσε απευθείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακούγεται η Σάλι Χάφεζ να ζητά, φωνάζοντας στους υπαλλήλους ενός υποκαταστήματος της Blom Bank, να της αποδεσμεύσουν ένα ποσό χρημάτων.

«Είμαι η Σάλι Χάφεζ, ήρθα σήμερα να ανακτήσω τα χρήματα της αδελφής μου που πεθαίνει στο νοσοκομείο» λέει η νεαρή γυναίκα στο βίντεο.

«Δεν είμαι εδώ για να σκοτώσω ή να βάλω φωτιά... Είμαι εδώ για να διεκδικήσω ό,τι δικαιούμαι» προσθέτει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης μετά την ενέργειά της, η Σάλι Χάφεζ λέει πως πήρε περίπου 13.000 από τα 20.000 ευρώ καταθέσεις της οικογένειάς της στην τράπεζα. Τα ιατρικά έξοδο της αδελφής της ανέρχονται σε 50.000 ευρώ, διευκρινίζει.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP επί τόπου, στο σημείο είχε πέσει βενζίνη και ένα πιστόλι βρέθηκε στο έδαφος. Η Σάλι Χάφεζ δηλώνει πως επρόκειτο για ένα πλαστικό παιχνίδι που δανείστηκε από τον ανιψιό της.

Η Σάλι και οι φερόμενοι ως συνεργοί της κατάφεραν να διαφύγουν από ένα παράθυρο πριν από την άφιξη των δυνάμεων ασφαλείας. Η ληστεία κράτησε λιγότερο από μία ώρα.

Η 28χρονη αρχιτέκτονας και ακτιβίστρια του κινήματος αμφισβήτησης που ξέσπασε τον Οκτώβριο του 2019 εναντίον της πολιτικής τάξης, δήλωσε η αδελφή της Ζέινα στο AFP. Σύμφωνα με την ίδια, η οικογένεια δεν ήξερε για την πρόθεσή της.

Χαρακτηρίστηκε ηρωίδα από πολλούς χρήστες του διαδικτύου στον Λίβανο, όπου εικόνες της νεαρής γυναίκας, όρθιας πάνω σε ένα γραφείο, έκαναν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Ευχαριστώ! Πριν από δύο εβδομάδες, πήγα κλαίγοντας στην Blom Bank. Είχα ανάγκη τα χρήματα για μια επέμβαση» έγραψε ένας χρήστης.

Επίσης, σήμερα ένας άνδρας «εισέβαλε» σε μια τράπεζα στην πόλη Αλέι, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφόρησης (Ani). Συνελήφθη, πρόσθεσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να διευκρινίζει αν κατάφερε να αποσύρει χρήματα.

Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν τακτικά από το 2019 ανάμεσα σε υπαλλήλους τραπεζών και καταθέτες που δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους.

Τον περασμένο μήνα, ένας καταθέτης αποθεώθηκε από το πλήθος αφού εισέβαλε σε μια τράπεζα στη Βηρυτό, απαιτώντας, με ένα τουφέκι στο χέρι, τα 200.000 ευρώ και πλέον των καταθέσεών του, για να πληρώσει τα νοσοκομειακά έξοδα τα πατέρα του.

Τελικά η τράπεζα του έδωσε σχεδόν 30.000 ευρώ και ο άνδρας παραδόθηκε στις Αρχές. Δεν του ασκήθηκε δίωξη.

Τον Ιανουάριο, ένας άλλος καταθέτης συνέλαβε ομήρους σε μια τράπεζα στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ανέκτησε εντέλει ένα μέρος των χρημάτων του προτού παραδοθεί στην αστυνομία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος και βασίλισσα Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM