Μπήκε οπλισμένη σε τράπεζα για να σώσει την καρκινοπαθή αδελφή της- Πήρε «παγωμένες» καταθέσεις

Απεγνωσμένη Λιβανέζα εισέβαλε σε τράπεζα – Πήρε «παγωμένες» αποταμίευσης για να πληρώσει ιατρικά έξοδα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/WAEL HAMZEH
0

Μια γυναίκα στο Λίβανο έκανε «ληστεία» σε τράπεζα της Βηρυτού, παίρνοντας μερικές χιλιάδες δολάρια, καθώς ήθελε να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα της αδελφής της που πάσχει από καρκίνο, όπως είπε.

Στην ουσία δεν έκλεψε καθώς πήρε χρήματα από τις καταθέσεις της οικογένειάς της, που έχουν μπλοκαριστεί εδώ και τρία χρόνια, όπως έχει γίνει με όλων των πολιτών.

Από το 2019, η λιβανέζικη λίρα έχασε τουλάχιστον το 90% της αξίας της και το 80% του πληθυσμού έχει βυθιστεί στη φτώχεια.

Σε εικόνες από τη ληστεία που μετέδωσε απευθείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακούγεται η Σάλι Χάφεζ να ζητά, φωνάζοντας στους υπαλλήλους ενός υποκαταστήματος της Blom Bank, να της αποδεσμεύσουν ένα ποσό χρημάτων.

«Είμαι η Σάλι Χάφεζ, ήρθα σήμερα να ανακτήσω τα χρήματα της αδελφής μου που πεθαίνει στο νοσοκομείο» λέει η νεαρή γυναίκα στο βίντεο.

«Δεν είμαι εδώ για να σκοτώσω ή να βάλω φωτιά... Είμαι εδώ για να διεκδικήσω ό,τι δικαιούμαι» προσθέτει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης μετά την ενέργειά της, η Σάλι Χάφεζ λέει πως πήρε περίπου 13.000 από τα 20.000 ευρώ καταθέσεις της οικογένειάς της στην τράπεζα. Τα ιατρικά έξοδο της αδελφής της ανέρχονται σε 50.000 ευρώ, διευκρινίζει.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP επί τόπου, στο σημείο είχε πέσει βενζίνη και ένα πιστόλι βρέθηκε στο έδαφος. Η Σάλι Χάφεζ δηλώνει πως επρόκειτο για ένα πλαστικό παιχνίδι που δανείστηκε από τον ανιψιό της.

Η Σάλι και οι φερόμενοι ως συνεργοί της κατάφεραν να διαφύγουν από ένα παράθυρο πριν από την άφιξη των δυνάμεων ασφαλείας. Η ληστεία κράτησε λιγότερο από μία ώρα.

Η 28χρονη αρχιτέκτονας και ακτιβίστρια του κινήματος αμφισβήτησης που ξέσπασε τον Οκτώβριο του 2019 εναντίον της πολιτικής τάξης, δήλωσε η αδελφή της Ζέινα στο AFP. Σύμφωνα με την ίδια, η οικογένεια δεν ήξερε για την πρόθεσή της.

Χαρακτηρίστηκε ηρωίδα από πολλούς χρήστες του διαδικτύου στον Λίβανο, όπου εικόνες της νεαρής γυναίκας, όρθιας πάνω σε ένα γραφείο, έκαναν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Ευχαριστώ! Πριν από δύο εβδομάδες, πήγα κλαίγοντας στην Blom Bank. Είχα ανάγκη τα χρήματα για μια επέμβαση» έγραψε ένας χρήστης.

Επίσης, σήμερα ένας άνδρας «εισέβαλε» σε μια τράπεζα στην πόλη Αλέι, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφόρησης (Ani). Συνελήφθη, πρόσθεσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να διευκρινίζει αν κατάφερε να αποσύρει χρήματα.

Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν τακτικά από το 2019 ανάμεσα σε υπαλλήλους τραπεζών και καταθέτες που δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους.

Τον περασμένο μήνα, ένας καταθέτης αποθεώθηκε από το πλήθος αφού εισέβαλε σε μια τράπεζα στη Βηρυτό, απαιτώντας, με ένα τουφέκι στο χέρι, τα 200.000 ευρώ και πλέον των καταθέσεών του, για να πληρώσει τα νοσοκομειακά έξοδα τα πατέρα του.

Τελικά η τράπεζα του έδωσε σχεδόν 30.000 ευρώ και ο άνδρας παραδόθηκε στις Αρχές. Δεν του ασκήθηκε δίωξη.

Τον Ιανουάριο, ένας άλλος καταθέτης συνέλαβε ομήρους σε μια τράπεζα στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ανέκτησε εντέλει ένα μέρος των χρημάτων του προτού παραδοθεί στην αστυνομία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM