Μπαράκ Ομπάμα: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την προεδρία σαν ένα ακόμα ριάλιτι σόου

Μπαράκ Ομπάμα: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την προεδρία σαν ένα ακόμα ριάλιτι σόου Facebook Twitter
Μπαράκ Ομπάμα: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την προεδρία σαν ένα ακόμα ριάλιτι σόου (EPA)
0

Ο Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι αντιμετώπισε την προεδρία των ΗΠΑ σαν «ένα ακόμα ριάλιτι σόου», μιλώντας στο συνέδριο των Δημοκρατικών.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Ρεπουμπλικανός διάδοχός του «δεν έχει εξελιχθεί στη δουλειά αυτή γιατί απλά δεν μπορεί».

Άμεση ήταν η αντίδραση Τραμπ, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει πως ο μόνος λόγος που εκλέχθηκε ο ίδιος ήταν λόγο του «τρόμου» πυ είχε προκαλέσει νωρίτερα στους Αμερικανούς ο Ομπάμα.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο Ομπάμα εξαπέλυσε μάλλον την πιο σφοδρή επίθεσή του στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, όπως σχολιάζουν τα Μέσα, μιλώντας ζωντανά από το Μουσείο της Αμερικανικής Επανάστασης στη Φιλαδέλφεια.

«Δεν έχει δείξει (ο Τραμπ) κανένα ενδιαφέρον για να κάνει το έργο (που αρμόζει στον πρόεδρο). Δεν ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την φοβερή δύναμη, που έχει η θέση του, για να βοηθήσει κανέναν εκτός από τον εαυτό του και τους φίλους του» είπε.

«Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου να διαχειριστεί τη θέση του ως κάτι άλλο παρά ένα ακόμα ριάλιτι σόου, που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να λάβει την προσοχή, που λαχταρά» 

Πρόσθεσε δε ότι οι συνέπειες της προεδρίας του Τραμπ ήταν «οι χειρότερες, η υπερήφανη φήμη μας σε όλο τον κόσμο μειώθηκε πάρα πολύ και οι δημοκρατικοί θεσμοί μας απειλήθηκαν όσο ποτέ».

«Μην τους αφήσεις να αφαιρέσουν τη δύναμή σου. Μην τους αφήσετε να αφαιρέσουν τη δημοκρατία σας» είπε στέλνοντας το δικό του μήνυμα στου ψηφοφόρους.

Τους ενθάρρυνε δε, να εκλέξουν τον πρώην αντιπρόεδρό του, Τζο Μπάιντεν, σε 76 ημέρες από σήμερα, αποκαλώντας τον «φίλο μου» και «αδελφό».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, πηγές κοντά στον Ομπάμα λένε ότι υποστηρίζει πλήρως τον Μπάιντεν, αλλά ανησυχεί για την εμπλοκή νεότερων, ιδιαίτερα των έγχρωμων ψηφοφόρων.

Ο Ομπάμα προειδοποίησε πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ εξακολουθούσε να ασκεί τα καθήκοντά του, ότι θα το θεωρούσε «προσωπική προσβολή» εάν οι Αμερικανοί εξέλεγαν τον Τραμπ.

Η απάντηση Τραμπ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Λευκού Οίκου την Τετάρτη, ο Τραμπ ρωτήθηκε για τα σχόλια του προκατόχου του.

«Βλέπω τη φρίκη που μας άφησε και τη βλακεία των συναλλαγών που έκανε (με άλλα κράτη)», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Κοίτα πόσο άσχημα ήταν, πόσο αναποτελεσματικός ήταν σαν πρόεδρος. Ήταν τόσο αναποτελεσματικός, τόσο κακός. Ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν έκανε καλή δουλειά, και ο λόγος που είμαι εγώ εδώ είναι εξαιτίας του Προέδρου Ομπάμα και του Τζο Μπάιντεν. Έκαναν τόσο άσχημη δουλειά που στέκομαι εγώ μπροστά σας στη θέση του Προέδρου».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Διεθνή / Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Οι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BYD και η Chery κατακτούν την παγκόσμια αγορά με ταχύτητα και ευελιξία που σοκάρουν τους παραδοσιακούς γίγαντες όπως η Tesla και η Volkswagen
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Την ετοιμότητα της ΕΕ να συνεχίσει να εργάζεται για μια συμφωνία ως την 1η Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα και για την υιοθέτηση αναλογικών αντίμετρων εάν χρειαστεί, επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Διεθνή / Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Η ΕΕ κατηγορείται για συνενοχή σε παραβιάσεις διεθνούς δικαίου εξαιτίας συμφωνίας φυσικού αερίου με το Ισραήλ, που φέρεται να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των Παλαιστινίων, σύμφωνα με έκθεση της Global Witness
LIFO NEWSROOM
«Τραμπική» τρέλα στα σύνορα των ΗΠΑ: Γιατί «έκοψαν» την επιστροφή μόνιμου κατοίκου από τον Καναδά

Διεθνή / «Τραμπική» τρέλα στα σύνορα των ΗΠΑ: Γιατί «έκοψαν» την επιστροφή μόνιμου κατοίκου από τον Καναδά

Μην επιστρέψεις γιατί θα συλληφθείς, είπαν στον Κρις Λάντρι οι αρχές - Επικαλούνται καταδίκες του 2007 για κατοχή μαριχουάνας και δεν επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα σε μόνιμο κάτοικο, πατέρα πέντε παιδιών από τον Καναδά, που μάλιστα, υποστήριξε τον Τραμπ στις εκλογές
LIFO NEWSROOM
Θανατηφόρο κρούσμα πανώλης στις ΗΠΑ: Άγνωστο το πώς μολύνθηκε το θύμα

Διεθνή / Θανατηφόρο κρούσμα πανώλης στις ΗΠΑ: Άγνωστο το πώς μολύνθηκε το θύμα

Η βουβωνική πανώλη - γνωστή για τη θανάτωση εκατομμυρίων στην Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα - είναι πλέον σπάνια, αλλά εξακολουθούν να αναφέρονται ορισμένα περιστατικά σε αγροτικές περιοχές των δυτικών ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM