Το Μπαλί τιμωρεί με push-ups όσους ξένους δεν φορούν μάσκα για τον κορωνοϊό

Το Μπαλί τιμωρεί με push-ups όσους ξένους δεν φορούν μάσκα για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Μια ασυνήθιστη τιμωρία αποφάσισε να επιβάλει το Μπαλί σε όσους ξένους θα εντοπίζονται χωρίς μάσκα, οι οποίοι θα υποχρεώνονται να κάνουν push-ups.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν τουρίστες με μακό μπλουζάκια και σορτς να υποχρεώνονται να κάνουν την συγκεκριμένη άσκηση, σε συνθήκες τροπικής ζέστης, ενώ τους επιτηρούν αξιωματούχοι ασφαλείας με μάσκα.

Το Μπαλί τιμωρεί με push-ups όσους ξένους δεν φορούν μάσκα για τον κορωνοϊό Facebook Twitter

Οι αρχές του Μπαλί κατέστησαν τη χρήση μάσκας υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους από τον περασμένο χρόνο καθώς η χώρα αντιμετώπιζε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο πολλοί ξένοι έχουν συλληφθεί χωρίς μάσκα, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος ασφαλείας Γκούστι Αγκούνγκ Κετούτ Σουριανεγκάρα. Περισσότεροι από 70 άνθρωποι πλήρωσαν πρόστιμο 5.7 ευρώ, αλλά άλλοι 30 είπαν ότι δεν είχαν τα χρήματα, γι' αυτό και τους επιβλήθηκαν τα push-ups.

Αυτοί που δεν φορούσαν μάσκα υποχρεώθηκαν να κάνουν έως 50, ενώ εκείνοι που την φορούσαν λάθος έκαναν 15. «Στην αρχή λένε ότι δεν γνώριζαν τους κανόνες. Μετά ότι το ξέχασαν ή ότι η μάσκα τους είναι βρεγμένη ή καταστράφηκε», δήλωσε στο AFP ο Σουριανεγκάρα.

 

Οι αρχές του Μπαλί έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι οι ξένοι που παραβιάζουν τους ισχύοντες κανονισμούς για τον κορωνοϊό θα απελαύνονται από την χώρα, παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Το Μπαλί, το οποίο έχει πληγεί σφόδρα από την επιδημία, παραμένει επισήμως κλειστό για τους τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά αποτελεί μόνιμο τόπο κατοικίας πολλών ξένων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ