Μπάιντεν: Θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί συλλογική ανοσία πριν τα τέλη του καλοκαιριού

Μπάιντεν: Θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί συλλογική ανοσία πριν τα τέλη του καλοκαιριού Facebook Twitter
EPA
0

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εκτιμά ότι θα είναι δύσκολο η χώρα του να φτάσει στην επιδιωκόμενη ανοσία της αγέλης πριν από τα τέλη του καλοκαιριού.

Οι ΗΠΑ έχουν θέσει ως ορόσημο για την επιλεγόμενη ανοσία της αγέλης, την ανοσοποίηση τουλάχιστον του 75% του πληθυσμού απέναντι στο νέο κορωνοϊό. Παράλληλα με τον προβληματισμό για τον ρυθμό εμβολιασμού, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός πως τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια προσφέρουν πολύ χαμηλότερη ανοσία απέναντι σε νέα στελέχη όπως το βρετανικό και νοτιοαφρικανικό. 

Θα «είναι πολύ δύσκολο» να επιτευχθεί η συλλογική ανοσία «πριν από το τέλος του καλοκαιριού», σημείωσε ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο CBS News.

Ως χθες το πρωί, στις ΗΠΑ είχαν χορηγηθεί οι 41.210.937 από το σύνολο 59.307.800 δόσεων εγκεκριμένων εμβολίων που είχαν διανεμηθεί σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με δεδομένα των ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Sean «Diddy» Combs: Το βίντεο κακοποίησης που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο

Διεθνή / Δίκη Sean «Diddy» Combs: Το βίντεο κακοποίησης που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο

Το υλικό υποστηρίζει όχι μόνο τις καταγγελίες της γυναίκας αλλά και εκείνες τριών ακόμη φερόμενων θυμάτων, τα οποία αναμένεται να καταθέσουν ότι υπέστησαν κακοποίηση, απειλές και εξαναγκασμό σε σεξουαλικά πάρτι με χρήση ναρκωτικών, ισχυρίζονται οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς

«Η απελευθέρωση του Ίνταν είναι πολύ πιθανή εντός των επόμενων δύο ημερών, ωστόσο θα πρέπει να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες επί του πεδίου», λέει πηγή προσκείμενη στη Χαμάς
LIFO NEWSROOM