Μπάιντεν: «Δεν ξέρω» αν ο Νετανιάχου προσπαθεί να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές

Μπάιντεν: «Δεν ξέρω» αν ο Νετανιάχου προσπαθεί να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές Facebook Twitter
Τζο Μπάιντεν / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προσπαθεί να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές, ενώ σημείωσε ότι καμία κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν υπήρξε ισχυρότερος σύμμαχος του Ισραήλ από τη δική του.

Από την αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε στις ανησυχίες των Δημοκρατικών ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αγνοεί την έκκληση του Μπάιντεν να διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική συμφωνία για τη Γάζα, καθώς και να αντιμετωπίσει τη Χεζμπολάχ και το Ιράν, σε μια προσπάθεια να παρέμβει στην κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Καμία κυβέρνηση δεν βοήθησε το Ισραήλ περισσότερο από εμένα, καμία, καμία, καμία. Και νομίζω ότι ο Μπίμπι πρέπει να το θυμάται αυτό», είπε ο Μπάιντεν και πρόσθεσε: «Αν προσπαθεί να επηρεάσει τις εκλογές, δεν ξέρω. Αλλά δεν βασίζομαι σε αυτό».

Ο Αμερικανος πρόεδρος έχει απογοητευτεί -δημοσίως και μη- με τους χειρισμούς του Νετανιάχου στον πόλεμο στη Γάζα τον τελευταίο χρόνο, ο οποίος έχει σκοτώσει χιλιάδες Παλαιστίνιους αμάχους. Την ερχόμενη Δευτέρα συμπληρώνεται ένος χρόνος από τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ που πυροδότησαν τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει δεχθεί πιέσεις για το κατά πόσο θα μιλήσει με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την ιρανική πυραυλική επίθεση, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να δηλώνει ότι όταν το Ισραήλ «κάνει μια εκτίμηση για το πώς θα απαντήσει, θα έχουμε μια συζήτηση», προσθέτοντας ότι Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ βρίσκονται σε «συνεχή επαφή» ενώ προσπαθούν να βρουν το σχέδιο αντιποίνων.

Η χθεσινή δήλωση Μπάιντεν περί ενδεχόμενης ισραηλινής επίθεσης στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, προκάλεσε αναταράξεις αγορές, ωστόσο νωρίτερα σήμερα άφησε να εννοηθεί ότι αποθαρρύνει το Ισραήλ από το να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια. «Οι Ισραηλινοί δεν έχουν καταλήξει στο τι πρόκειται να κάνουν όσον αφορά ένα χτύπημα. Αυτό είναι υπό συζήτηση. Αν ήμουν στη θέση τους, θα σκεφτόμουν άλλες εναλλακτικές λύσεις από το να χτυπήσω πετρελαιοπηγές» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

*Με πληροφορίες από The Hill

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΜ ΜΠΟΝΤΙ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Όλα όσα έγιναν στην κατάθεση της Αμερικανίδας γενικής εισαγγελέως, Παμ Μπόντι

Η ακρόαση στο Κογκρέσο για τους φακέλους του Τζέφρι Έπσταϊν εξελίχθηκε σε έντονη αντιπαράθεση, καθώς βουλευτές κατηγόρησαν το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι απέκρυψε ονόματα χωρίς σαφή λόγο, ζητώντας εξηγήσεις και απόδοση ευθυνών
THE LIFO TEAM
Savannah Guthrie: Η μητέρα της αγνοείται για 10η ημέρα - Το βίντεο και οι ανησυχίες για την ιδιωτικότητα

Διεθνή / Savannah Guthrie: Η μητέρα της αγνοείται για 10η ημέρα - Το βίντεο και οι ανησυχίες για την ιδιωτικότητα

Το βίντεο από το κουδούνι της 84χρονης αποτέλεσε κρίσιμο στοιχείο για την έρευνα του FBI, αλλά ταυτόχρονα άνοιξε συζήτηση για την ιδιωτικότητα και τη χρήση οικιακών καμερών
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Μην ντραπείτε ποτέ» – Το μήνυμα στα θύματα κακοποίησης στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Μην ντραπείτε ποτέ» – Το μήνυμα στα θύματα κακοποίησης στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη

Η γυναίκα που αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο κατά της σεξουαλικής βίας λέει ότι η ντροπή είναι «διπλή καταδίκη» και περιγράφει το σοκ που ένιωσε βλέποντας τον εαυτό της «σαν μια πάνινη κούκλα» σε βίντεο της αστυνομίας
THE LIFO TEAM