Μπάιντεν κατά Τουρκίας- Μετά την απόσυρση από τη σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας κατά γυναικών

Ο Τζο Μπάιντεν με μάσκα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη βαθιά απογοήτευσή του για την απόσυρση της Τουρκίας από τη διεθνή σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

 

Η απόφαση της Άγκυρας για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, όπως είναι γνωστή, ανακοινώθηκε χθες, δίχως να δοθούν εξηγήσεις για αυτή την κίνηση.

 

«Η ξαφνική και αδικαιολόγητη απόσυρση της Τουρκίας είναι βαθιά απογοητευτική», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, επικρίνοντας την κίνηση της Άγκυρας. 

 

Σε όλο τον κόσμο βλέπουμε αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, συμπεριλαμβανομένων αναφορών για αύξηση των δολοφονιών γυναικών στην Τουρκία, επισημαίνει ο Μπάιντεν.

 

«Οι χώρες θα έπρεπε να εργάζονται για την ενίσχυση και την ανανέωση των δεσμεύσεών τους για τον τερματισμό της βίας ενάντια στις γυναίκες, όχι να απορρίπτουν διεθνείς συνθήκες σχεδιασμένες για να προστατεύσουν τις γυναίκες και για να τεθούν υπόλογοι οι θύτες», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

Παράλληλα επεσήμανε, ότι η κίνηση της Τουρκίας είναι ένα «αποκαρδιωτικό βήμα προς τα πίσω, για το διεθνές κίνημα για τον τερματισμό της βίας εναντίον των γυναικών».

 

Η έμφυλη βία είναι μια μάστιγα που αγγίζει κάθε χώρα σε κάθε γωνιά του κόσμου, υπογράμμισε ο Μπάιντεν. «Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δει υπερβολικά πολλά παραδείγματα φρικτών και βάναυσων επιθέσεων σε γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των τραγικών δολοφονιών στην Τζόρτζια», συνέχισε, αναφερόμενος στη δολοφονική επίθεση σε ινστιτούτα μασάζ στην Ατλάντα με τραγικό απολογισμό 8 νεκρούς, ανάμεσά τους 6 γυναίκες ασιατικής καταγωγής.

 

«Έχουμε δει την ευρύτερη ζημιά που προκαλεί στις γυναίκες παντού η ζωή υπό το καθημερινό φάσμα της έμφυλης βίας. Μας πληγώνει όλους μας και πρέπει όλοι να κάνουμε περισσότερα για να δημιουργήσουμε κοινωνίες στις οποίες οι γυναίκες μπορούν να ζουν τις ζωές τους ελεύθερες από τη βία», κατέληξε ο Μπάιντεν στη δήλωσή του.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Διεθνή / Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Οι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BYD και η Chery κατακτούν την παγκόσμια αγορά με ταχύτητα και ευελιξία που σοκάρουν τους παραδοσιακούς γίγαντες όπως η Tesla και η Volkswagen
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Την ετοιμότητα της ΕΕ να συνεχίσει να εργάζεται για μια συμφωνία ως την 1η Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα και για την υιοθέτηση αναλογικών αντίμετρων εάν χρειαστεί, επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Διεθνή / Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Η ΕΕ κατηγορείται για συνενοχή σε παραβιάσεις διεθνούς δικαίου εξαιτίας συμφωνίας φυσικού αερίου με το Ισραήλ, που φέρεται να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των Παλαιστινίων, σύμφωνα με έκθεση της Global Witness
LIFO NEWSROOM