Μπάιντεν κατά Τουρκίας- Μετά την απόσυρση από τη σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας κατά γυναικών

Ο Τζο Μπάιντεν με μάσκα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη βαθιά απογοήτευσή του για την απόσυρση της Τουρκίας από τη διεθνή σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

 

Η απόφαση της Άγκυρας για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, όπως είναι γνωστή, ανακοινώθηκε χθες, δίχως να δοθούν εξηγήσεις για αυτή την κίνηση.

 

«Η ξαφνική και αδικαιολόγητη απόσυρση της Τουρκίας είναι βαθιά απογοητευτική», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, επικρίνοντας την κίνηση της Άγκυρας. 

 

Σε όλο τον κόσμο βλέπουμε αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, συμπεριλαμβανομένων αναφορών για αύξηση των δολοφονιών γυναικών στην Τουρκία, επισημαίνει ο Μπάιντεν.

 

«Οι χώρες θα έπρεπε να εργάζονται για την ενίσχυση και την ανανέωση των δεσμεύσεών τους για τον τερματισμό της βίας ενάντια στις γυναίκες, όχι να απορρίπτουν διεθνείς συνθήκες σχεδιασμένες για να προστατεύσουν τις γυναίκες και για να τεθούν υπόλογοι οι θύτες», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

Παράλληλα επεσήμανε, ότι η κίνηση της Τουρκίας είναι ένα «αποκαρδιωτικό βήμα προς τα πίσω, για το διεθνές κίνημα για τον τερματισμό της βίας εναντίον των γυναικών».

 

Η έμφυλη βία είναι μια μάστιγα που αγγίζει κάθε χώρα σε κάθε γωνιά του κόσμου, υπογράμμισε ο Μπάιντεν. «Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δει υπερβολικά πολλά παραδείγματα φρικτών και βάναυσων επιθέσεων σε γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των τραγικών δολοφονιών στην Τζόρτζια», συνέχισε, αναφερόμενος στη δολοφονική επίθεση σε ινστιτούτα μασάζ στην Ατλάντα με τραγικό απολογισμό 8 νεκρούς, ανάμεσά τους 6 γυναίκες ασιατικής καταγωγής.

 

«Έχουμε δει την ευρύτερη ζημιά που προκαλεί στις γυναίκες παντού η ζωή υπό το καθημερινό φάσμα της έμφυλης βίας. Μας πληγώνει όλους μας και πρέπει όλοι να κάνουμε περισσότερα για να δημιουργήσουμε κοινωνίες στις οποίες οι γυναίκες μπορούν να ζουν τις ζωές τους ελεύθερες από τη βία», κατέληξε ο Μπάιντεν στη δήλωσή του.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Θεαματικά κέρδη για την βασιλική οικογένεια από αιολικά πάρκα και ξεναγήσεις στα ανάκτορα

Διεθνή / Βρετανία: Θεαματικά κέρδη για την βασιλική οικογένεια από αιολικά πάρκα και ξεναγήσεις στα ανάκτορα

Τα έσοδα του Crown Estate, που διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία της βασιλικής οικογένειας, ανήλθαν σε 1.1 δισ. λίρες το τρέχον έτος σε αντίθεση με το 2023, που ήταν 443 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Σελίν Ντιόν: Θα ερμηνεύσει το «L'Hymne à l'amour» της Εντίθ Πιάφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;

Διεθνή / Σελίν Ντιόν: Θα ερμηνεύσει το «L'Hymne à l'amour» της Εντίθ Πιάφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;

«Η παρουσία της στο Παρίσι δεν είναι σύμπτωση», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού - Η τραγουδίστρια του «My heart will go on» έφτασε στην γαλλική πρωτεύουσα την Τρίτη 23 Ιουλίου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ