Μπαγκλαντές: 8 άνθρωποι λιντσαρίστηκαν μέχρι θανάτου ύστερα από ψεύτικες φήμες για θυσίες παιδιών

Μπαγκλαντές: 8 άνθρωποι λιντσαρίστηκαν μέχρι θανάτου ύστερα από ψεύτικες φήμες για θυσίες παιδιών Facebook Twitter
Οι ψεύτικες φήμες ανέφεραν πως απαιτούνται θυσίες παιδιών για την κατασκευή μιας τεράστιας γέφυρας
0

Οκτώ άνθρωποι λιντσαρίστηκαν μέχρι θανάτου στο Μπαγκλαντές, ύστερα από ψεύτικες φήμες που κυκλοφόρησαν στα social media πως παιδιά είχαν απαχθεί και θυσιαστεί ως προσφορές για την κατασκευή μιας πολύ μεγάλης γέφυρας. 

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, τα θύματα, ανάμεσα στους και γυναίκες, περικυκλώθηκαν από τον εξαγριωμένο όχλο. Οι φήμες ξεκίνησαν κυρίως μέσω Facebook με κείμενα να αναφέρουν πως χρειάζονται «να πέσουν ανθρώπινα κεφάλια» για να ολοκληρωθεί το τεράστιο κατασκευαστικό πρότζεκτ που θα κοστίσει 3 δισ. δολάρια. «Αναλύσαμε κάθε μία περίπτωση από τους 8 θανάτους ξεχωριστά. Κανένας από όσους σκοτώθηκαν από τον εξαγριωμένο όχλο δεν ήταν απαγωγέας παιδιού», είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας Javed Patwary. 

Συνολικά πάνω από 30 άνθρωποι έγινα στόχος επιθέσεων που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες φήμες. Προκειμένου να εξουδετερώσει τη φημολογία η αστυνομία έκλεισε τουλάχιστον 25 κανάλια στο YouTube, 60 σελίδες στο Facebook και 10 ιστοσελίδες. 

Η συγκεκριμένη γέφυρα αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στο Μπαγκλαντές. Παρόμοιες φήμες, δηλαδή πως απαιτούνται ανθρωποθυσίες για την κατασκευή μιας γέφυρας, έχουν κυκλοφορήσει και στο παρελθόν στη χώρα. Το 2010 υπήρξαν επιθέσεις κατά ανθρώπων κατά τη διάρκεια της κατασκευής ενός άλλου έργου. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ