Μουσείο για την ομοφυλοφιλία στο Σαν Φρανσίσκο

Μουσείο για την ομοφυλοφιλία στο Σαν Φρανσίσκο Facebook Twitter
0

Εγκαινιάζεται σήμερα το GLBT History Museum στο Σαν Φρανσίσκο. Η είδηση δεν παραξένεψε κανέναν μιας και το Σαν Φρανσίσκο είναι η πόλη με τη σημαντικότερη ιστορία ανεκτικότητας στη διαφορετικότητα. Εκεί έδρασε και ο Χάρβεϊ Μιλκ, πρωτοπόρος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και εκλεγμένος πολιτικός που δημοσιοποίησε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις τη δεκαετία του 70. Η ιδέα της δημιουργίας του μουσείου γεννήθηκε, όπως εξομολογούνται οι υπεύθυνοι, όταν περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν μια πρόχειρη έκθεση που είχε στηθεί στην περιοχή μετά την επιτυχία της κινηματογραφικής ταινίας Milk, το 2008, που χάρισε ένα βραβείο Όσκαρ στον ηθοποιό Σον Πεν για το ρόλο του ομοφυλόφιλου πολιτικού. Το ίδρυμα βρίσκεται στην πιο πολυπληθή από ομοφυλόφιλους περιοχή της πόλης, το Κάστρο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM