Το μουσείο Βαν Γκογκ μετατρέπει τα έργα του καλλιτέχνη σε άρωμα

Το μουσείο Βαν Γκογκ μετατρέπει τα έργα του καλλιτέχνη σε άρωμα Facebook Twitter
Vincent van Gogh Foundation
0

Το Μουσείο Βαν Γκογκ, αφιερωμένο στα έργα του διάσημου καλλιτέχνη, συνεργάζεται με τη βρετανική εταιρεία Floral Street για να κυκλοφορήσει τη δική του συλλογή θεματικών αρωμάτων.

Στόχος είναι να «προσφέρει έναν φρέσκο ​​και διαφορετικό τρόπο για να βιώσει κανείς της τέχνη του Βαν Γκογκ», δήλωσε η Emilie Gordenker, Γενική Διευθύντρια του μουσείου, σύμφωνα με το Artnet News.

Οι επιμελητές του μουσείου, ενώ δεν συμμετέχουν άμεσα στη διαδικασία, θα εργαστούν για να εξασφαλίσουν την ακρίβεια των λεπτομερειών που αντλούνται από τη ζωή του καλλιτέχνη.

«Είναι υψίστης σημασίας η φήμη του Βαν Γκογκ, της τέχνης του και του μουσείου να προστατεύονται και να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή και σεβασμό», δήλωσε η Διευθύντρια Αδειών του Μουσείου, Marijn Veraart.

Παρόλο που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσε κάποιος να μετατρέψει το εικαστικό έργο του Βαν Γκογκ σε άρωμα, δεν είναι η πρώτη φορά που το μουσείο κάνει μία πρωτοποριακή συνεργασία.

Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με την εταιρεία υποδημάτων Vans, τις βαλίτσες Samsonite ακόμη και μια συλλογή Monopoly σε ύφος Βαν Γκογκ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στα τέλη της δεκαετίας του 90 υπήρχε μία σειρά με αρώματα Βαν Γκογκ, σύμφωνα με το Highsnobiety, η οποία ωστόσο δεν προχώρησε αρκετά.

Παρ' όλα αυτά, η νέα συλλογή θα μπορούσε να γίνει ένα νέο ατού για τους επισκέπτες, που θα διαλέξουν τα αναμνηστικά τους από το κατάστημα δώρων του μουσείου.

Τα πρώτα αρώματα και τα αρωματικά οικιακά προϊόντα θα είναι διαθέσιμα για αγορά τον Αύγουστο.

Με πληροφορίες του designtaxi

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Διεθνή / Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Παρά τις υποσχέσεις του Πούτιν για ήρωες στρατιώτες, δεκάδες Ρώσοι που πολέμησαν στην Ουκρανία πέφτουν θύματα ληστειών και απάτης από κρατικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς, με σημαντικά ποσά μισθών και αποζημιώσεων να χάνονται
LIFO NEWSROOM
Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των Smartphone οι φτωχότεροι

Διεθνή / Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των smartphones οι φτωχότεροι

Δημοσιογράφος εξηγεί πώς η ευρεία χρήση smartphones δημιουργεί μια «μετα-αναγνωστική» κουλτούρα, μειώνοντας την ικανότητα βαθιάς σκέψης και ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εντείνει κοινωνικές ανισότητες
LIFO NEWSROOM
Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» για τα social media

Διεθνή / Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» στα social media

Ομάδες διάσωσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους ρισκάρουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να βρουν τα ειδυλλιακά secret spots των social, μόνο και μόνο για ένα κλικ
LIFO NEWSROOM