Μουρακάμι κατά Σούγκα: «Αν είδε έξοδο από την πανδημία, έχει πολύ καλή όραση για την ηλικία του»

Μουρακάμι κατά Σούγκα: «Αν είδε έξοδο από την πανδημία, έχει πολύ καλή όραση για την ηλικία του» Facebook Twitter
Επικριτικός ο διάσημος Ιάπωνας συγγραφέας κατά του πρωθυπουργού της χώρας του για τη διαχείριση της πανδημίας - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Ο διάσημος Ιάπωνας συγγραφέας Χαρούκι Μουρακάμι άσκησε σφοδρή κριτική στην ιαπωνική κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας κορωνοϊού

Στη μηνιαία ραδιοφωνική εκπομπή του, ο δημιουργός του Νορβηγικού Δάσους επέκρινε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Γιοσιχίντε Σούγκα, χρεώνοντάς του πως αγνόησε την έξαρση κρουσμάτων και τη δημόσια ανησυχία για την πανδημία. 


Μάλιστα, επικαλούμενος μια αισιόδοξη ανακοίνωση του Σούγκα που είχε πει πως «είναι ορατή μια  έξοδος μετά από ένα μακρύ τούνελ» λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο 72χρονος Μουρακάμι σημείωσε πως «αν πραγματικά είδε έξοδο, πρέπει να έχει πολύ καλή όραση για την ηλικία του. Είμαι στην ίδια ηλικία με τον κ. Σούγκα, αλλά δεν βλέπω καμία έξοδο»


«Φαίνεται πως δεν ακούει τους άλλους και έχει μόνο μάτια που βλέπουν καλά, ή που βλέπουν μόνο όσα θέλουν να δουν» πρόσθεσε. 

Σημειώνεται πως, από την έναρξη των Ολυμπιακών του Τόκιο, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων έχει σχεδόν πενταπλασιαστεί σε πανεθνικό επίπεδο - και τριπλασιαστεί στο Τόκιο. 

Ο Μουρακάμι επέκρινε και τους πολιτικούς της χώρας του για τον ξύλινο λόγο και τα γραμμένα από γραφειοκράτες κείμενα με τα οποία απευθύνονται στους ανήσυχους πολίτες. 

Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα του Σούγκα 


Ο Σούγκα, ο οποίος κατά πολλούς υπήρξε υπεραισιόδοξος για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, έχει επικριθεί ευρέως για την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών, παρά την έξαρση κρουσμάτων και τις αντιρρήσεις των πολιτών. 


Η δημοτικότητα του Ιάπωνα πρωθυπουργού κατρακύλησε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, για πρώτη φορά κάτω από στο 26%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Mainichi. 


Ο Σούγκα απέτυχε να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα που έχει πληγεί από την COVID-19, καθώς ένα νέο κύμα μολύνσεων ανάγκασε τη κυβέρνηση να κηρύξει για τέταρτη φορά κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εν μέσω μιας αργόσυρτης εμβολιαστικής εκστρατείας.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM