Μόσχα: Κατάπαυση του πυρός στο Azovstal για να απομακρυνθούν άμαχοι

Μόσχα: Κατάπαυση του πυρός στο Azovstal για να απομακρυνθούν άμαχοι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Μόσχα ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός στο εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης και άνοιγμα ανθρωπιστικού διάδρομου για τρεις ημέρες, από την Πέμπτη, για την απομάκρυνση αμάχων. 

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ανοίξουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο από τις 08:00 έως τις 18:00 ώρα Μόσχας στις 5, 6 και 7 Μαΐου από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου χαλυβουργίας Azovstal προκειμένου ν' απομακρυνθούν άμαχοι», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. 

Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τον Αντόνιο Γκουτέρες να βοηθήσει να σωθούν οι τραυματίες που βρίσκονται στη χαλυβουργία, που πολιορκείται και βομβαρδίζεται από τις ρωσικές δυνάμεις. 

«Η ζωή των ανθρώπων που παραμένουν εκεί κάτω κινδυνεύει. Ζητούμε τη βοήθειά σας για να τους σώσουμε», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος στον γ.γ. του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας. Σύμφωνα με το Κίεβο, εκατοντάδες στρατιώτες και άμαχοι, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά, βρίσκονται στις υπόγειες στοές του Azovstal.

«Αιματηρές μάχες» 

Μέσα στο Azovstal οι ουκρανικές δυνάμεις δίνουν «δύσκολες, αιματηρές μάχες» με τα ρωσικά στρατεύματα, μετέδιδε νωρίτερα το Reuters. 

«Είμαι υπερήφανος για τους στρατιώτες μου που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν την πίεση του εχθρού… η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη», ανέφερε ο Ντένις Προκοπένκο, διοικητής του τάγματος του Αζόφ, σε μήνυμα στο Telegram. 

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην περιοχή του εργοστασίου χαλυβουργίας σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσένκο έκανε νωρίτερα σήμερα λόγο για «σφοδρές μάχες» στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. «Χάσαμε την επαφή με τα αγόρια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί, αν είναι σε ασφάλεια ή όχι», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι οι επιθέσεις των Ρώσων γίνονται από το πυροβολικό, άρματα μάχης και την αεροπορία, όπως και πλοία που προσέγγισαν τις ακτές. 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM