Μοσάντ: Συνέλαβε Ιρανό που «σχεδίαζε» τρομοκρατικό χτύπημα στην Κύπρο -Αποκαλυπτικό βίντεο

Μοσάντ: Συνέλαβε Ιρανό για σχέδιο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Κύπρο -Αποκαλυπτικό βίντεο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Στα χέρια της ισραηλινής Μοσάντ βρίσκεται Ιρανός που φέρεται να σχεδίαζε επίθεση στην Κύπρο εναντίον Ισραηλινών. 

Εντύπωση προκαλεί πως η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, η γνωστή Μοσάντ, φέρεται με συντονισμένη επιχείρηση να απήγαγε κατά κάποιον τρόπο τον Ιρανό φερόμενο ως εγκέφαλο του τρομοκρατικού σχεδίου μέσα από έδαφος που ανήκει στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. 

Αναλυτικότερα, η ισραηλινή Μοσάντ ανακοίνωσε χθες πως πράκτορές της συνέλαβαν στο Ιράν τον άνδρα που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση κατά Ισραηλινών στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας πως η ανάκρισή του «σε ιρανικό έδαφος» οδήγησε στην εξάρθρωση του δικτύου από τις κυπριακές αρχές.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε εκδώσει ανακοίνωση την Κυριακή, χαιρετίζοντας την επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών «η οποία απέτρεψε ιρανική τρομοκρατική επίθεση εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Κυπριακά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές που δεν κατονομάζονταν, είχαν μεταδώσει πως απετράπη σχέδιο επίθεσης κατά ισραηλινών ή εβραϊκών στόχων, το οποίο εκπονήθηκε από υπόπτους στα Κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τη Μοσάντ, ένας Ιρανός ονόματι Γιουσέφ Σαχαμπαζί Αμπασαλίλου «συνελήφθη» κατά τη διάρκεια «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης σε ιρανικό έδαφος». Κατά την ανάκρισή του φέρεται να ομολόγησε ότι «έλαβε λεπτομερείς οδηγίες και όπλα από ανώτερους αξιωματικούς των Φρουρών της Επανάστασης» για να δολοφονήσει έναν ισραηλινό επιχειρηματία στην Κύπρο.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Μοσάντ, διακρίνεται ο συλληφθείς να δίνει λεπτομέρειες για την άφιξή του στην Κύπρο και τις προετοιμασίες της απόπειρας δολοφονίας του Ισραηλινού με τη βοήθεια «Πακιστανών» που βρίσκονταν στο νησί. Αφηγείται ότι έλαβε εντολή να επιστρέψει στο Ιράν, επειδή η κυπριακή αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του.

Χάρη στις πληροφορίες που έδωσε στους ανακριτές, «εξαρθρώθηκε ο τρομοκρατικός πυρήνας κατά τη διάρκεια επιχείρησης των κυπριακών υπηρεσιών ασφαλείας», σημειώνει η Μοσάντ, αναφερόμενη σε «μπαράζ συλλήψεων την προηγούμενη εβδομάδα στην Κύπρο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM