«Μόνη ελπίδα να βρεθεί ζωντανός ο δίχρονος Εμίλ, είναι να τον έχουν απαγάγει»- Σταμάτησαν οι έρευνες

«Μόνη ελπίδα να βρεθεί ζωντανός ο 2χρονος Εμίλ, είναι να τον έχουν απαγάγει»- Σταμάτησαν οι έρευνες Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

«Η μόνη μας ελπίδα είναι ότι ο Εμίλ έχει απαχθεί και είναι ζωντανός» είπε σε συνέντευξή του ο δήμαρχος της περιοχής Le Vernet καθώς οι ελπίδες να βρεθεί ο ανήλικος που εξαφανίστηκε, εξανεμίζονται.

Ο δίχρονος Εμίλ εξαφανίστηκε το περασμένο Σάββατο από ένα χωριό 25 κατοίκων και οι αρχές δεν έχουν ιδέα για το τι συνέβη στο παιδί.

Ο Φρανσουά Μπαλίκ αρχικά είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο απαγωγής αλλά τώρα μιλώντας στη γαλλική Le Figaro για την εξαφάνιση του δίχρονου αγοριού από το σπίτι των παππούδων του στο χωριό των Άλπεων το Σαββατοκύριακο, δήλωσε πως «η μόνη μας ελπίδα τώρα είναι ότι έχει απαχθεί και είναι ζωντανός. Είναι το τελευταίο πράγμα που μπορούμε να ελπίζουμε και είναι ήδη τρομερό. Ίσως κάποιος που ήθελε ένα παιδί πέρασε από την περιοχή, είδε αυτό το όμορφο αγόρι και το απήγαγε. Δεν θα μπορούσε να επιβιώσει μόνος του στην άγρια φύση, αυτό είναι σίγουρο» είπε χαρακτηριστικά.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του Εμίλ διακόπηκε, καθώς οι αρχές πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην αναζήτηση στοιχείων που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής.

Ο τοπικός εισαγγελέας Ρέμι Έιβον δήλωσε πως «η έρευνα για τα αίτια της εξαφάνισης του Εμίλ θα συνεχιστεί, ιδίως μέσω της ανάλυσης του σημαντικού όγκου πληροφοριών και στοιχείων που συγκεντρώθηκαν σε τέσσερις ημέρες».

Η εξαφάνιση του δίχρονου Εμίλ

Ο δίχρονος Εμίλ εξαφανίστηκε από το σπίτι του παππού και της γιαγιάς του από το χωριό των 25 μόλις κατοίκων το περασμένο Σάββατο.

Η εξαφάνισή του δηλώθηκε άμεσα και έτσι ξεκίνησε μία μεγάλη επιχείρηση των αρχών για τον εντοπισμό του, αλλά πέντε ημέρες αργότερα, η αστυνομία παραδέχτηκε ότι «δεν είχε ιδέα» για το τι συνέβη στο παιδί και σταμάτησε. «Είναι δύσκολο να μιλήσουμε υπέρ μιας υπόθεσης έναντι μιας άλλης» είπε σε προηγούμενη συνέντευξή του ο δήμαρχος της περιοχής. «Αλλά οι πιθανότητες και ο ορθολογισμός μας κάνουν να πιστεύουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ατύχημα. Και επειδή το σώμα του μικρού Εμίλ δεν βρέθηκε, σημαίνει ότι δεν ήταν μόνος εκείνη τη στιγμή.

»Μπορούμε να σκεφτούμε ένα τροχαίο ατύχημα. Ίσως ο οδηγός πανικοβληθεί και έχει κρύψει το σώμα του Εμίλ. Αυτή είναι μια υπόθεση. Εν πάση περιπτώσει, στο χωριό δεν πιστέψαμε ποτέ ότι είναι μια υπόθεση απαγωγής γιατί γνωρίζουμε όλους τους ανθρώπους που συχνάζουν εδώ. Κάποιος θα είχε δει να περνά ένα ξένο αυτοκίνητο», πρόσθεσε.

Καμία επαφή με την οικογένεια του Εμίλ, λένε οι κάτοικοι

«Δεν έχουμε πραγματικά καμία επαφή μαζί τους. Τους γνωρίζουμε μόνο εμφανισιακά, είναι πολύ κλειστοί», είπε ένας από τους γείτονές της οικογένειας του Εμίλ στο γαλλικό πρακτορείο.

Κάτοικοι του χωριού λένε ότι η οικογένεια ζει σαν να ανήκει σε σέκτα. «Είναι μια πολύ θρησκευόμενη, πολύ διακριτική οικογένεια που ζει με αυτάρκεια» λένε ενώ ο πατέρας του δίχρονου Εμίλ είναι μέλος της Καθολικής Χριστιανικής Αλληλεγγύη.

Όλα τα παιδιά της οικογένειας, 10 συνολικά, δεν πηγαίνουν σχολείο αλλά εκπαιδεύονται στο σπίτι.

Με πληροφορίες του Independent

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Διεθνή / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ των βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων μελών που τιμήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του προσφορά και την επιρροή του ως κορυφαίος αθλητής διεθνώς
THE LIFO TEAM
Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Είναι τιμή μου να τα κρατήσω ανοιχτά για την Κίνα και άλλες χώρες»

Οι ΗΠΑ θα άρουν επίσης όλες τις κυρώσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο σε ορισμένες χώρες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Τραμπ
THE LIFO TEAM