Μοναχός βρέθηκε μουμιοποιημένος σε στάση λωτού

Μοναχός βρέθηκε μουμιοποιημένος σε στάση λωτού Facebook Twitter
2

Μουμιοποιημένος σε στάση λωτού βρέθηκε μοναχός στη Μογγολία, ο οποίος πάντως σύμφωνα με κορυφαίους Βουδιστές δεν είναι νεκρός αλλά βρίσκεται σε βαθύ διαλογισμό.

Ένας εξ αυτών δηλώνει σύμφωνα με το BBC ότι ο μοναχός βρίσκεται σε μια σπάνια κατάσταση διαλογισμού που ονομάζεται tukdam.

Ο μοναχός βρέθηκε μουμιοποιημένος και τυλιγμένος με δέρματα βοοειδών στη βορειοκεντρική Μογγολία, όταν κάποιος τον έκλεψε για να τον πουλήσει στη μαύρη αγορά. Η ταυτότητα του δεν έχει γίνει γνωστή όμως εικάζεται ότι είναι ο δάσκαλος Lama Dashi-Dorzho Itigilov από τη Σοβιετική Ένωση που το 1927 είχε πει στους μαθητές του ότι επρόκειτο να πεθάνει.  Τότε κάθισε σε στάση λωτού και άρχισε να διαλογίζεται.

Οι μαθητές του τον είχαν θάψει και αργότερα όταν τον ξέθαψαν ανακάλυψαν ότι ήταν διατηρημένος. Από τότε μεταφέρθηκε σε βουδιστικό ναό και λατρεύεται.

Οι επιστήμονες μελετούν τώρα το μουμιοποιημένο σώμα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια