Μια μητέρα και η δέκα μηνών κόρη της σκοτώθηκαν από μια αρκούδα γκρίζλι λίγα μέτρα από την καλύβα τους στην περιοχή Γιούκον του Καναδά. 

 

Η 37χρονη Valérie Théorêt και η κόρη της Adele Roesholt σκοτώθηκαν τη Δευτέρα κοντά στη λίμνη Έιναρσον, περίπου 400 χιλιόμετρα από το Γουάιτχορς, πρωτεύουσα της περιοχής. 

 

Η Valérie Théorêt ήταν δασκάλα γαλλικών στο δημοτικό σχολείο του Γουάιτχορς και απολάμβανε άδεια μητρότητας μαζί με το παιδί της.

 

Η ίδια και ο σύντροφός της είχαν αποφασίσει να περάσουν μερικούς από τους μήνες της άδειας σε εκείνα τα εδάφη που μισθώνονται από την κυβέρνηση για την παγίδευση γουνοφόρων ζώων. 

 

Ο Roesholt είχε βγει για να ελέγξει τις παγίδες που είχε στήσει το ζευγάρι το μεσημέρι της Δευτέρας , αλλά κατά την επιστροφή του ήρθε σε επαφή με την αρκούδα, 100 μέτρα από το σημείο που έμεναν. 

 

Πυροβόλησε και σκότωσε την αρκούδα, αλλά όταν πλησίασε την καλύβα διαπίστωσε πως η αρκούδα είχε ήδη σκοτώσει τη σύντροφό του και το παιδί τους. 

 

«Κατά την επιστροφή του, βρήκε τα σώματα της γυναίκας του και του παιδιού του έξω από την καλύβα», αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση. 

 

Πιστεύεται πως είχαν βγει νωρίτερα για περίπατο όταν η ίδια αρκούδα τους επιτέθηκε. 

 

Ο Roesholt, που κυνηγάει και παγιδεύει ζώα όλη του τη ζωή, έστειλε σήμα κινδύνου το οποίο πρώτοι έλαβαν οι κάτοικοι του χωρίου Μάγιο. 

 

Φίλοι του ζευγαριού εξέφρασαν τη λύπη τους στα Μέσα. 

Στη σελίδα του ζευγαριού ο Roesholt περιγράφεται ως ξεναγός διαδρομών υπαίθρου και σύμβουλος χαρτογραφήσεων και η Théorêt ως σχεδιάστρια βιοτεχνικών προϊόντων γούνας. 

 

Η νεογέννητη κόρη τους εμφανίζεται και αυτή στη σελίδα τυλιγμένη σε μια πορτοκαλή γούνα αλεπούς. 

 

Περίπου 7.000 αρκούδες γκρίζλι ζούνε στο Γιούκον αλλά τέτοια περιστατικά είναι σπάνια. Η τελευταία θανάσιμη επίθεση είχε σημειωθεί το 2006. 

 

Συνήθως οι αρκούδες γκρίζλι πέφτουν σε χειμερία νάρκη ανάμεσα στο Οκτώβριο και τον Απρίλιο αλλά το πιο ζεστό κλίμα που πλέον επικρατεί στην περιοχή φαίνεται να αλλάζει τις συνήθειές τους. 

 

Οι αρχές του Καναδά εξακολουθούν να ερευνούν τον θάνατό τους.  

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr