Μητέρα έκανε αγωγή σε Meta και Snap, για την αυτοκτονία της κόρης της

Μητέρα έκανε αγωγή σε Meta και Snap, για την αυτοκτονία της κόρης της Facebook Twitter
0

Μητέρα από το Κονέκτικατ έκανε αγωγή στη Meta και τη Snap, υποστηρίζοντας ότι οι πλατφόρμες τους στα social media οδήγησαν την κόρη της στην αυτοκτονία

Η Σελένα Ροντρίγκεζ έβαλε τέλος στη ζωή της πέρυσι, στα 11 χρόνια της. Στην αγωγή η μητέρα υποστηρίζει ότι ο θάνατος του παιδιού προκλήθηκε από δυνητικά επικίνδυνες λειτουργίες των social media. 

Το κορίτσι έπασχε από «ακραίο» εθισμό στο Instagram και το Snapchat, σύμφωνα με το Social Media Victims Law Center, που κατέθεσε την αγωγή στην Καλιφόρνια εκ μέρους της μητέρας της Σελένα, Τάμι. 

Πολλές φορές η μητέρα κατάσχεσε τις συσκευές της κόρης της, αλλά εκείνη το έσκασε για να χρησιμοποιήσει τα social media, σύμφωνα με το SMVLC. 

«Σε πολλές περιπτώσεις η Σελένα έκανε θεραπείες με ψυχολόγο για τον εθισμό της. Ψυχαναλύτρια που αξιολόγησε την Σελένα επεσήμανε ότι ποτέ δεν είχε δει ασθενή τόσο εθισμένο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε μάλιστα η ανακοίνωση που εκδόθηκε. 

Επίσης, η αγωγή υποστηρίζει ότι πολλές φορές προσέγγισαν την Σελένα για υλικό σεξουαλικής εκμετάλλευσης, το οποίο εκείνη τελικά έστειλε. Στη συνέχεια οι εικόνες διέρρευσαν και έφτασαν στους συμμαθητές της, κάτι που οδήγησε στην επιδείνωση της ψυχολογικής κατάστασής της και τελικά στην αυτοκτονία της. 

Η αγωγή, που κατατέθηκε την Παρασκευή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια, υποστηρίζει ότι και οι δύο κολοσσοί των social media «εν γνώσει τους και σκόπιμα» σχεδίασαν και διέθεσαν στην αγορά προϊόντα τα οποία ήταν επιβλαβή για «σημαντικό αριθμό» των ανήλικων χρηστών τους. 

«Απέτυχαν να παράσχουν επαρκή μέτρα προστασίας από τις βλαβερές συνέπειες που ήξεραν ότι υπάρχουν στους ψηφιακούς χώρους που τους ανήκουν και τους ελέγχουν εξ ολοκλήρου», αναφέρει η αγωγή. 

Εκπρόσωπος της Snap δήλωσε στο BBC συντετριμμένος με την είδηση του θανάτου της Σελένα, αλλά αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για την αγωγή. 

«Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για εμάς από την ευημερία της κοινότητάς μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Snap συμπληρώνοντας ότι η εφαρμογή βοηθά τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν με φίλους «χωρίς κάποια από τη δημόσια πίεση και τα χαρακτηριστικά κοινωνικής σύγκρισης των παραδοσιακών πλατφορμών social media». 

Πρόσθεσε ότι η εφαρμογή «σκόπιμα κάνει πιο δύσκολη την επικοινωνία αγνώστων με νεαρούς ανθρώπους», όπως και ότι συνεργάζεται με οργανισμούς για την ψυχική υγεία, για εργαλεία της εφαρμογής. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM
NASA ARTEMIS II

Διεθνή / Artemis II: Ο Τραμπ μίλησε με τους αστροναύτες - «Γράψατε ιστορία και κάνατε όλη την Αμερική περήφανη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπου 12 λεπτά με τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα ταξίδια στο Διάστημα θα συνεχιστούν
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «αναίσθητος» και νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση»

Διπλωματικό υπόμνημα αποκαλύπτει την τοποθεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια αμερικανοϊσραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Κινδυνεύετε αν είστε σε τρένα» λέει το Ισραήλ στους Ιρανούς - «Αλαζόνας ο Τραμπ» δηλώνει η Τεχεράνη

Εκτοξεύοντας νέες απειλές εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, ο Τραμπ τόνισε ότι θα καταστρέψει «κάθε σταθμό παραγωγής ενέργειας» και «κάθε γέφυρα» στο Ιράν εντός 4 ωρών από την εκπνοή του τελεσίγραφου
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ: Σήμερα η ψηφοφορία του ΟΗΕ λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν

Τι προβλέπει το σχέδιο απόφασης που έχει υποβάλει το Μπαχρέιν με στόχο την προστασία της εμπορικής ναυσιπλοΐας μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM