Μις Σενεγάλη 2020: «Με νάρκωσαν, με βίασαν και έμεινα έγκυος» - Πάνω από 300 μηνύσεις σε βάρος της διοργανώτριας καλλιστείων

Μις Σενεγάλη 2020: «Με νάρκωσαν, με βίασαν και έμεινα έγκυος» - Πάνω από 300 μηνύσεις σε βάρος της διοργανώτριας καλλιστείων Facebook Twitter
0

Περισσότερες από 300 γυναίκες από τη Σενεγάλη κατέθεσαν σήμερα στο Ντακάρ μηνύσεις σε βάρος της προέδρου της διοργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού Μις Σενεγάλη, την οποία κατηγορούν για «εξύμνηση του βιασμού».

Σε συνεντεύξεις που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο την περασμένη εβδομάδα, η Μις Σενεγάλη 2020 Ντέγιε Φατιμά Ντιονέ 20 ετών, αποκάλυψε πως τη νάρκωσαν και τη βίασαν σε ένα ξενοδοχείο, κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς στην οποία την είχε προσκαλέσει η διοργανωτική Επιτροπή. Έμεινε έγκυος και σήμερα είναι μητέρα ενός μωρού 5 μηνών, του οποίου αγνοεί τον πατέρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Την επομένη των αποκαλύψεων της Ντέγιε Φατιμά, η πρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής της Μις Σενεγάλης Αμίνα Μπαντιάνε δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι «ένας βιασμός εμπλέκει δύο ανθρώπους». «Εάν κάποιος σε βιάζει, εσύ ψαχνόσουν. Είναι ενήλικη», είπε.

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις καταδίκης από γυναίκες και οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών.

«Περισσότερες από 300 μηνύσεις έχουν κατατεθεί έως τη στιγμή που αποχωρούσαμε από το δικαστήριο, νωρίς το απόγευμα. Διατυπώθηκε μια ιδέα συλλογικής αγωγής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κλήθηκαν όσες συμφωνούσαν να συμπληρώσουν το έντυπο και να συναντηθούμε στο δικαστήριο για να καταθέσουμε τη μήνυση», είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η Χουρέγε Τιάμ Πρεϊρά, μέλος της Συλλογικότητας των Γυναικών που βρέθηκαν στο δικαστήριο για να συναντήσουν τον εισαγγελέα.

«Είναι ένας τρόπος να υποκινείς τους βιαστές να συνεχίσουν και να βάζουν σε κίνδυνο τα κορίτσια», τόνισε.

Επιπλέον της μήνυσης για «εξύμνηση του βιασμού», οι ενάγουσες ζητούν την αφαίρεση της άδειας της διοργανώτριας του διαγωνισμού ομορφιάς και αξιώνουν από το κράτος να αναθέσει τη διοργάνωσή του σε «πρόσωπα που σέβονται περισσότερο τα δικαιώματα της γυναίκας», ανέφερε η Πρεϊρά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΩΤΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Διεθνή / Χονγκ Κονγκ: Βίντεο δείχνει τη φωτιά να εξαπλώνεται σε δευτερόλεπτα στους ουρανοξύστες - Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Συνελήφθησαν κορυφαία στελέχη κατασκευαστικής εταιρείας με την υποψία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τη χειρότερη πυρκαγιά εδώ και σχεδόν 80 χρόνια στην πόλη
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM