Μήνυμα Ιράν σε Ισραήλ και Τραμπ: «Παρουσίασε» υπόγεια ναυτική βάση σε βάθος 500 μέτρων

Μήνυμα Ιράν σε Ισραήλ και Τραμπ: «Παρουσίασε» υπόγεια ναυτική βάση σε βάθος 500 μέτρων Facebook Twitter
0

Η Τεχεράνη αποκάλυψε υπόγεια ναυτική βάση «στα ύδατα του νοτίου Ιράν», δύο ημέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ναυτική δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης «παρουσίασε» την υπόγεια ναυτική βάση και εικόνες μεταδόθηκαν από την κρατική ιρανική τηλεόραση, δείχνοντας δεκάδες μικρά σκάφη εξοπλισμένα με πολυβόλα και πυραύλους σταθμευμένα σε δαιδαλώδεις υπόγειες γαλαρίες, δύο ημέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η βάση «στην οποία σταθμεύουν αυτά τα σκάφη επίθεσης με εκτοξευτές πυραύλων βρίσκεται σε βάθος 500 μέτρων στα ύδατα του νοτίου Ιράν», μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση. Η κρατική τηλεόραση διευκρίνισε ότι «ορισμένα από τα σκάφη αυτά» έχουν την ικανότητα να πλήξουν αμερικανικά πλοία και αντιτορπιλικά».  Ο στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί, διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, και ο στρατηγός Αλίρεζα Τανγκσίρι, διοικητής των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών, επισκέφθηκαν την βάση, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν.

Στις 10 Ιανουαρίου, ο στρατηγός Σαλαμί επιθεώρησε υπόγεια βάση πυραύλων που όπως παρουσιάσθηκε από τα ιρανικά μέσα χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση με 200 πυραύλους κατά του Ισραήλ, στους οποίους περιλήφθηκαν για πρώτη φορά υπερηχητικοί πύραυλοι. Το Ιράν υποστήριξε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγια τον Ιούλιο στην Τεχεράνη. Το Ιράν αναφέρθηκε επίσης στον θάνατο ιρανού στρατηγού σε επίθεση τον Σεπτέμβριο στον Λίβανο κατά την οποία σκοτώθηκε ο Χασάν Νασράλα, ηγέτης της Χεζμπολάχ.

Στα τέλη του Οκτωβρίου, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιδρομές κατά ιρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε απάντηση της επίθεσης της Τεχεράνης.

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - Πιέσεις στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - To «κατηγορώ» στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Το σχόλιο του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης για το γεγονός του ότι χρειάστηκαν μόνο 7 λεπτά για να κλαπούν ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα από το πιο διάσημο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Ο 43χρονος πρόκειται να ακολουθήσει αυστηρότερη στάση από αυτή του πατέρα του σε σχέση με τον πρίγκιπα Άντριου, απαγορεύοντάς του οποιαδήποτε εμπλοκή στη βασιλική ζωή
LIFO NEWSROOM
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την κινηματογραφική ληστεία στο Λούβρο

Διεθνή / Πολύτιμα κοσμήματα και μια «τέλεια» διαφυγή: Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τη ληστεία στο Λούβρο

Πώς οι δράστες εισέβαλαν στο πιο διάσημο μουσείο του κόσμου μέρα-μεσημέρι και κατάφεραν να εξαφανιστούν παίρνοντας μαζί τους οκτώ ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας κοσμήματα
LIFO NEWSROOM
Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Διεθνή / Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Το βιβλίο «Nobody’s Girl», που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη –σχεδόν έξι μήνες μετά την αυτοκτονία της Τζιούφρε– περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη φρίκη που βίωσε στα χέρια του
LIFO NEWSROOM