ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Μίνι μάρκετ χωρίς υπαλλήλους στη Σουηδία- Πληρώνεις με κινητό και φεύγεις

Shops return to rural Sweden but are now staff-free Facebook Twitter
0

Στην πόλη Χούμελστα στη Σουηδία, μια πόλη 1.000 ατόμων που δεν είχε τοπικά καταστήματα εδώ και μια δεκαετία, πλέον ένα κόκκινο ξύλινο κοντέινερ αποτελεί σανίδα σωτηρίας για τους κατοίκους

Πρόκειται για ένα μίνι μάρκετ που λειτουργεί όλο το 24ωρο και παρέχει μια μεγάλη ποικιλία από είδη παντοπωλείου, από φρέσκα φρούτα και λαχανικά έως σουηδικά είδη συρραφής, και κατεψυγμένα τρόφιμα. Αλλά δεν υπάρχει προσωπικό ούτε ταμειακές μηχανές.  

Οι πόρτες του καταστήματος ανοίγουν με την εφαρμογή της εταιρείας, που λειτουργεί σε συνδυασμό με το BankID, την εφαρμογή ταυτοποίησης που διαχειρίζονται οι σουηδικές τράπεζες (και επί της ουσίας έχει αντικαταστήσει τις ταυτότητες στη Σουηδία). Στη συνέχεια, ο πελάτης σκανάρει τους κωδικούς των προϊόντων με το τηλέφωνό του και ο λογαριασμός χρεώνεται αυτόματα στην συνδεδεμένη τραπεζική κάρτα.

Το κατάστημα ανήκει στην αλυσίδα Lifvs, μία start-up που ιδρύθηκε το 2018 με στόχο να επαναφέρει τα καταστήματα σε απομονωμένες περιοχές όπου οι κάτοικοι έπρεπε να μετακινηθούν μέχρι την κοντινότερη μεγαλύτερη πόλη ακόμη για τα πιο βασικά είδη. Ωστόσο οι ιδρυτές της Livfs είδαν μία ευκαιρία στις απομονωμένες περιοχές, όπου διέκριναν ότι υπήρχε ανάγκη. Εκτός από το ότι δεν χρειάζεται πληρώνουν προσωπικό, αποφεύγουν επίσης τα υψηλά ενοίκια διαρκείας με τη χρήση των κοντέινερ. Και αν υπάρχει μικρή κίνηση σε κάποια περιοχή είναι πολύ εύκολο το κοντέινερ να μεταφερθεί κάπου αλλού.

Στην Ασία αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Alibaba, έχουν καταστήματα χωρίς προσωπικό σε αστικές περιοχές. Η Amazon έχει επίσης ανοίξει τέτοιου είδους σούπερ μάρκετ σε πόλεις των ΗΠΑ και αυτό το μήνα αναμένεται να ανοίξουν τέτοια καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο,  τα οποία χρησιμοποιούν αισθητήρες και κάμερες για να ελέγξουν τα ψώνια, ώστε να μη χρειάζεται καν να σκανάρει κάποιος μόνος του τους κωδικούς.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς την Κέιτ Μίντλετον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Δανία

Διεθνή / Χωρίς την Κέιτ Μίντλετον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Δανία

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνιση, μετά τη διάγνωση με καρκίνο, στις 15 Ιουνίου - Σε ποια εκδήλωση του καλοκαιριού υπάρχει πιθανότητα να παραβρεθεί;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Με αγωνία παρακολουθεί η βασίλισσα την εξέλιξη των ιπποδρομιών από το royal box - Η τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ είναι γνωστή ως «Ladies Day»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Βραζιλία: Πρόταση νόμου καταδικάζει σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης τα θύματα βιασμού απ' τους βιαστές τους

Διεθνή / Βραζιλία: Πρόταση νόμου μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης απ' τους βιαστές τους

Νέος προτεινόμενος νόμος στη Βραζιλία μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού που προχωράνε σε εκτρώσεις σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκιση από τους βιαστές τους.
NEWSROOM