Μίκαελ Σουμάχερ: Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα εκβιασμού της οικογένειας του

Μίκαελ Σουμάχερ: Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα εκβιασμού της οικογένειας του Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ένας 53χρονος άνδρας και ο 30χρονος γιος του συνελήφθησαν στο Βούπερταλ για απόπειρα εκβίασης της οικογένειας του θρύλου της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια, μετά το ατύχημα στις γαλλικές Άλπεις τον Δεκέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 24 Ιουνίου η εισαγγελία του Βούπερταλ, οι δύο άνδρες πλησίασαν συνεργάτες της οικογένειας Σουμάχερ και ζήτησαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να μην δημοσιοποιήσουν έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους και η οικογένεια δεν θα ήθελε να δουν το φως της δημοσιότητας.

«Αυτοί ζητούσαν να πληρωθούν με εκατομμύρια ευρώ, ώστε να μην δημοσιεύσουν τα έγγραφα στο Dark Web (σκοτεινό διαδίκτυο)», ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εισαγγελία του Βούπερταλ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).  Μάλιστα, για να πείσουν την οικογένεια, τής απέστειλαν μερικά από τα έγγραφα που είχαν στην κατοχή τους.

Η εισαγγελία δεν έχει διευκρινίσει το περιεχόμενο των εγγράφων, που υποστηρίζουν πως έχουν στην κατοχή τους οι δύο άνδρες. Σύμφωνα με την εισαγγελία του Βούπερταλ, η υπόθεση προς το παρόν ερευνάται, αν όμως γίνει δίκη και αποδειχθεί η ενοχή των συλληφθέντων αναμένεται να τους επιβληθεί πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε έτη. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν την Τετάρτη 19 Ιουνίου σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στην πόλη Γκρος Γκεράου (Groß-Gerau) στην Έσση, 175 χ.λ.μ. απόσταση από το Βούπερταλ. Τα ονόματά τους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λόγω του νόμου για τα «προσωπικά δεδομένα» στη Γερμανία, όμως έγινε γνωστό πως βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης για την εμπλοκή τους σε άλλη υπόθεση.

Το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο

Ο Μίκαελ Σουμάχερ υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις τον Δεκέμβριο του 2013 ενώ έκανε σκι στο γαλλικό χειμερινό θέρετρο του Μαριμπέλ. Έκτοτε, οι πληροφορίες για την πορεία της υγείας του δίνονται «με το σταγονόμετρο» από την οικογένειά του. Ο 55χρονος θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού  όπως έχει γίνει γνωστό λαμβάνει ιατρική φροντίδα στην κατοικία του, στην Ελβετία.

Η οικογένειά του έχει κάνει έκκληση επανειλημμένα για ιδιωτικότητα και η σύζυγός του Κορίνα, τον εκπροσωπεί σε δημόσιες εμφανίσεις, όπως τον Ιούλιο του 2022, όταν παρέλαβε για λογαριασμό του το βραβείο που απένειμε στον Σουμάχερ η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, που είναι η γενέτειρά του.

Ο Σουμάχερ πριν το ατύχημα του 2013 εκτός από θρύλος της Φόρμουλα 1 ήταν ήταν και μεγάλος φιλάνθρωπος. Είχε δωρίσει 1.5 εκατ. ευρώ για να προωθήσει το έργο της UNESCO και είχε δώσει τα χρήματα για την κατασκευή σχολείου στη Σενεγάλη. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Σουμάχερ είχε δωρίσει, τουλάχιστον, 50 εκατ. δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις από το 2002 μέχρι το 2006.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM