Μιχαήλ Χοντορκόφσκι: Ο Πούτιν θα επιτεθεί και σε χώρες του ΝΑΤΟ

Μιχαήλ Χοντορκόφσκι: Ο Πούτιν θα χτυπήσει και το ΝΑΤΟ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι εκτιμά ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πλήξει και το έδαφος χωρών- μελών του ΝΑΤΟ. 

«Θα επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Όχι απαραίτητα με ρουκέτες, αλλά, για παράδειγμα, με τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο Ρώσος πρώην ολιγάρχης και επικριτής του Πούτιν, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Die Zeit, που θα δημοσιευθεί την Πέμπτη. 

«Στη Γερμανία πρέπει να καταλάβουν ότι ο Πούτιν και ο στενός κύκλος εξουσίας, είναι πεπεισμένοι ότι στην Ουκρανία διεξάγουν πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ και κατά συνέπεια εναντίον του ΝΑΤΟ», εξήγησε ο Χοντορκόφσκι στη συνέντευξη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Εκείνο που σκέφτεται είναι: θα μείνει το ΝΑΤΟ ενωμένο αν περάσω τα σύνορα με την Πολωνία ή τις χώρες της Βαλτικής; Μπορώ να το δοκιμάσω!», συνέχισε. «Προσωπικά, πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ δεν θα αντιδράσει», εκτίμησε. «Ως εκ τούτου, θα πάψει να υπάρχει. Αυτό ακριβώς θέλει ο Πούτιν», συμπλήρωσε. 

Ο Χοντορκόφσκι ήταν επικεφαλής της εταιρείας πετρελαίου «Yukos» και κάποια στιγμή υπήρξε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία. Το 2003 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ετών και πλέον ζει εξόριστος στο Λονδίνο. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ