Μηδέν στο box office των ΗΠΑ - Για πρώτη φορά στην ιστορία

Μηδέν στο box office των ΗΠΑ - Για πρώτη φορά στην ιστορία Facebook Twitter
0

Το αμερικανικό box office έχει καταγράψει μηδενικά έσοδα για πρώτη φορά στην ιστορία, μετά το σχεδόν ολικό κλείσιμο των κινηματογράφων της χώρας, λόγω πανδημίας του κορωνοϊου.

Η εταιρία δεδομένων Comscore δεν εξέδωσε την εβδομαδιαία έκθεσή της, αφού οι μεγάλοι διανομείς του Χόλιγουντ, υπό την ηγεσία της Disney, αρνήθηκαν να εκδώσουν στοιχεία.

Σύμφωνα με τον ανώτερο αναλυτή της Comscore, Paul Dergarabedian, η μόνη παρόμοια περίπτωση ήταν αμέσως μετά τον σεισμό του Northridge το 1994, γεγονός που εμπόδισε τη συλλογή δεδομένων. Με μεγάλες αλυσίδες όπως η Regal και η AMC να έχουν κλείσει από την περασμένη εβδομάδα, η απόλυτη απώλεια εισοδήματος της βιομηχανίας του κινηματογράφου είναι τεράστια.

Ωστόσο, μερικές ταινίες αναφέρουν έσοδα. Ο «ηγέτης» του box office, σύμφωνα με το Box Office Mojo, είναι η κωμωδία «Phoenix, Oregon», η οποία κέρδισε  3.842 δολάρια από 17 οθόνες. Ωστόσο, αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας streaming με μεμονωμένους κινηματογράφους, όπου το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την ταινία στο σπίτι με ένα split box office. Oι παραγωγοί αστειεύτηκαν μάλιστα  πως πέτυχαν τις χειρότερες εισπράξεις όλων των εποχών.

Σύμφωνα ωστόσο με το Deadline, η τελευταία ταινία Disney «Onward» προβάλλεται σε 135 αίθουσες και κέρδισε 71.000 δολάρια. Αυτό φαίνεται να έχει συγκεντρωθεί κυρίως από τους κινηματογράφους Drive-In.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΒΑΣΗ RAF

Διεθνή / Κύπρος: Από τον Λίβανο εκτοξεύθηκαν τα drones που έπληξαν τη βάση Ακρωτηρίου – Πιθανή εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής και οι κυπριακές αρχές ανέφεραν ότι το πρωί της Δευτέρας αναχαιτίστηκαν ακόμη δύο drones που κινήθηκαν προς την κατεύθυνση των βρετανικών βάσεων
THE LIFO TEAM
ΜΑΚΡΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία αυξάνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο – Στην «πυρηνική ομπρέλα» και η Ελλάδα

Η ένταξη της Ελλάδας στη γαλλική πρωτοβουλία συνδέεται με τη στενή αμυντική συνεργασία Αθήνας και Παρισιού, η οποία αναμένεται να ανανεωθεί τον Απρίλιο, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του Μακρόν στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: Αυτοί είναι οι 4 στόχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να αιτιολογήσει την απόφαση για την έναρξη των επιχειρήσεων το Σάββατο, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «την τελευταία και καλύτερη ευκαιρία» να πληγεί η Τεχεράνη
THE LIFO TEAM