Μιανμάρ: Ο στρατός κατηγορεί την Αούνγκ Σαν Σου Τσι ότι έλαβε παράνομα 600 χιλ. δολ. και χρυσό

Myanmar's military accuses Suu Kyi of taking $600,000 and gold Facebook Twitter
EPA
0

Ο στρατός της Μιανμάρ κατηγορεί την εκλεγμένη ηγέτιδα Αούνγκ Σαν Σου Τσι ότι δέχτηκε παράνομα το ποσό των 600.000 δολ. αλλά και ποσότητα χρυσού.

Η κατηγορία αυτή είναι η πιο σοβαρή που της αποδίδεται, από την 1η Φεβρουαρίου, οπότε και συνελήφθη από τον στρατό που κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα.

Η Σου Τσι κρατείται τις τελευταίες πέντε εβδομάδες σε άγνωστη τοποθεσία και αντιμετωπίζει αρκετές κατηγορίες, όπως παράνομη κατοχή ραδιοεξοπλισμού και παραβίαση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού.

Οι παράνομες πληρωμές, για τις οποίες κατηγορείται, είναι μέχρι στιγμής η πιο σοβαρή καταγγελία εναντίον της ενώ η αξία του χρυσού, που ο στρατός ισχυρίζεται ότι δέχθηκε παράνομα, υπολογίζεται σε κάτι λιγότερο από 630.000 δολάρια.

Παρά τις καταγγελίες του στρατού, δεν έχουν υποβληθεί αποδεικτικά στοιχεία, που να τις στηρίζουν.

Εν τω μεταξύ, η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε τον στρατό ότι συνεχίζει να «σκοτώνει» κόσμο. Αναφέρει δε, ότι ο στρατός χρησιμοποιεί όπλα για να αντιμετωπίσει άμαχους διαδηλωτές ενώ προχωρά σε προγραμματισμένες δολοφονίες.

«Δεν πρόκειται για πράξεις μεμονωμένων αξιωματικών που λαμβάνουν κακές αποφάσεις», δήλωσε η Joanne Mariner. «Αυτοί είναι αμετανόητοι αξιωματούχοι, που εμπλέκονται ήδη σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αναπτύσσοντας τα στρατεύματά τους με δολοφονικές μεθόδους».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM