Μιανμάρ: Ο στρατός κατηγορεί την Αούνγκ Σαν Σου Τσι ότι έλαβε παράνομα 600 χιλ. δολ. και χρυσό

Myanmar's military accuses Suu Kyi of taking $600,000 and gold Facebook Twitter
EPA
0

Ο στρατός της Μιανμάρ κατηγορεί την εκλεγμένη ηγέτιδα Αούνγκ Σαν Σου Τσι ότι δέχτηκε παράνομα το ποσό των 600.000 δολ. αλλά και ποσότητα χρυσού.

Η κατηγορία αυτή είναι η πιο σοβαρή που της αποδίδεται, από την 1η Φεβρουαρίου, οπότε και συνελήφθη από τον στρατό που κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα.

Η Σου Τσι κρατείται τις τελευταίες πέντε εβδομάδες σε άγνωστη τοποθεσία και αντιμετωπίζει αρκετές κατηγορίες, όπως παράνομη κατοχή ραδιοεξοπλισμού και παραβίαση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού.

Οι παράνομες πληρωμές, για τις οποίες κατηγορείται, είναι μέχρι στιγμής η πιο σοβαρή καταγγελία εναντίον της ενώ η αξία του χρυσού, που ο στρατός ισχυρίζεται ότι δέχθηκε παράνομα, υπολογίζεται σε κάτι λιγότερο από 630.000 δολάρια.

Παρά τις καταγγελίες του στρατού, δεν έχουν υποβληθεί αποδεικτικά στοιχεία, που να τις στηρίζουν.

Εν τω μεταξύ, η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε τον στρατό ότι συνεχίζει να «σκοτώνει» κόσμο. Αναφέρει δε, ότι ο στρατός χρησιμοποιεί όπλα για να αντιμετωπίσει άμαχους διαδηλωτές ενώ προχωρά σε προγραμματισμένες δολοφονίες.

«Δεν πρόκειται για πράξεις μεμονωμένων αξιωματικών που λαμβάνουν κακές αποφάσεις», δήλωσε η Joanne Mariner. «Αυτοί είναι αμετανόητοι αξιωματούχοι, που εμπλέκονται ήδη σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αναπτύσσοντας τα στρατεύματά τους με δολοφονικές μεθόδους».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Διεθνή / ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας για τα 60 δισ. δολάρια στο Κίεβο - Εκτός της βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν, το νομοσχέδιο προβλέπει νέους περιορισμούς στο TikTok
NEWSROOM