Μιανμάρ: Ο στρατός κατηγορεί την Αούνγκ Σαν Σου Τσι ότι έλαβε παράνομα 600 χιλ. δολ. και χρυσό

Myanmar's military accuses Suu Kyi of taking $600,000 and gold Facebook Twitter
EPA
0

Ο στρατός της Μιανμάρ κατηγορεί την εκλεγμένη ηγέτιδα Αούνγκ Σαν Σου Τσι ότι δέχτηκε παράνομα το ποσό των 600.000 δολ. αλλά και ποσότητα χρυσού.

Η κατηγορία αυτή είναι η πιο σοβαρή που της αποδίδεται, από την 1η Φεβρουαρίου, οπότε και συνελήφθη από τον στρατό που κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα.

Η Σου Τσι κρατείται τις τελευταίες πέντε εβδομάδες σε άγνωστη τοποθεσία και αντιμετωπίζει αρκετές κατηγορίες, όπως παράνομη κατοχή ραδιοεξοπλισμού και παραβίαση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού.

Οι παράνομες πληρωμές, για τις οποίες κατηγορείται, είναι μέχρι στιγμής η πιο σοβαρή καταγγελία εναντίον της ενώ η αξία του χρυσού, που ο στρατός ισχυρίζεται ότι δέχθηκε παράνομα, υπολογίζεται σε κάτι λιγότερο από 630.000 δολάρια.

Παρά τις καταγγελίες του στρατού, δεν έχουν υποβληθεί αποδεικτικά στοιχεία, που να τις στηρίζουν.

Εν τω μεταξύ, η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε τον στρατό ότι συνεχίζει να «σκοτώνει» κόσμο. Αναφέρει δε, ότι ο στρατός χρησιμοποιεί όπλα για να αντιμετωπίσει άμαχους διαδηλωτές ενώ προχωρά σε προγραμματισμένες δολοφονίες.

«Δεν πρόκειται για πράξεις μεμονωμένων αξιωματικών που λαμβάνουν κακές αποφάσεις», δήλωσε η Joanne Mariner. «Αυτοί είναι αμετανόητοι αξιωματούχοι, που εμπλέκονται ήδη σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αναπτύσσοντας τα στρατεύματά τους με δολοφονικές μεθόδους».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Διεθνή / Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες παρείχαν στοιχεία επιβατών στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κυρίως για ελέγχους που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM
«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM