Μία νέα πεζογέφυρα στο Βιετνάμ μοιάζει βγαλμένη από ταινία του Χόλιγουντ

Μία νέα πεζογέφυρα στο Βιετνάμ μοιάζει βγαλμένη από ταινία του Χόλιγουντ Facebook Twitter
0

Μια από τις εντυπωσιακότερες πεζογέφυρες στον κόσμο έχει χτιστεί εδώ και λίγες εβδομάδες το Βιετνάμ. 

Ο σχεδιασμός της γέφυρας εντυπωσιάζει καθώς στηρίζεται σε δύο γιγαντιαία χέρια, θυμίζοντας σκηνικό βγαλμένο από ταινίες του Χόλιγουντ όπως ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Η «Χρυσή Γέφυρα», όπως ονομάστηκε, έχει μήκος 150 μέτρα, και βρίσκεται στα 1400 μέτρα υψόμετρο, δίνοντας τη δυνατότητα έτσι στους επισκέπτες της να θαυμάσουν τις οροσειρές που εκτείνονται γύρω της.

Για το κοινό άνοιξε τον περασμένο Ιούνιο ωστόσο ο σχεδιασμός είχε ξεκινήσει ήδη από το 1919 από Γάλλους αποίκους.

Την ολοκλήρωση της κατασκευής ανέλαβε η εταιρία TA Landscape Architecture. Τα χέρια που φαίνονται σαν να κρατούν τη γέφυρα, μοιάζουν φτιαγμένα με γρανίτη, αλλά επί της ουσίας είναι κατασκευασμένα με χάλυβα. 

«Σχεδιάσαμε το σκελετό των χεριών και τα καλύψαμε με χάλυβα» παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, καταλήγοντας πως η όλη κατασκευή διήρκεσε ένα χρόνο. 

Η νέα γέφυρα έγινε στο πλαίσιο της τουριστικής τόνωσης της περιοχής. Ήδη το κράτος του Βιετνάμ υλοποιεί διάφορα σχέδια για να πετύχει την αύξηση της προσέλευσης τουριστών, 43 χρόνια μετά τον πόλεμο με τις ΗΠΑ.

Μόνο το 2017 επισκέφτηκαν τη χώρα 13 εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο ενώ οι προβλέψεις να κάνουν λόγο για περισσότερους φέτος. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ