Μια «ηρεμιστική» συσκευή λευκού θορύβου που «νιαουρίζει και χουρχουρίζει» - Ηρεμεί και τις γάτες

Μια «ηρεμιστική» συσκευή λευκού θορύβου που «νιαουρίζει και χουρχουρίζει» - Ηρεμεί και τις γάτες Facebook Twitter
0

Οι γάτες είναι αγχολυτικές, με πολλούς τρόπους. Τώρα, μια διαδικτυακή εφαρμογή δημιουργεί λευκό θόρυβο με το νιαούρισμα και το χουρχούρισμά τους που, όπως φαίνεται, ηρεμεί όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τις ίδιες τις γάτες. 

Έτσι, για όσους δεν έχουν γάτα ή για τους «γατογονείς» που θέλουν να πολλαπλασιάσουν τα παιδιά τους, υπάρχει μια νέα συσκευή τεχνητού ήχου που προσφέρει στους ενδιαφερόμενους τη «δική τους εικονική γάτα». 

Το Purrli έχει σχεδιαστεί να ηρεμεί όσους το χρησιμοποιούν με εναλλασσόμενα χουρχουρητά και νιαουρίσματα, με διαφορετικά σέτινγκς αναλόγως κατάστασης, ύπνου, δουλειάς, χαλάρωσης κ.ο.κ. 

Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή, αναφέρουν πως ο λευκός αυτός ήχος τούς βοήθησε πολύ με τον έλεγχο του άγχους, την ποιότητα ύπνου, τη διαχείριση του πόνου και την αποσυμπίεση. 

Τα χουρχουρητά -που είναι προσωποιημένα βάσει αναγκών και προτιμήσεων- φαίνεται πως είναι εξαιρετικά βοηθητικά και για τις ίδιες τις γάτες. 

«Το ίντερνετ έχει γάτα» διαμηνύει η ιστοσελίδα Purrli που δημιουργήθηκε από τη μηχανικό έρευνας και σχεδιαστή ήχου, Στεφάν Πίτζιον. Η ίδια είχε προηγουμένως φτιάξει μια συσκευή ήχου, τη myNoise και αποφάσισε να εξελίξει την ιδέα όταν το μέιλ της κατακλύστηκε με σχετικά αιτήματα. 

«Ο ήχος του γατίσιου γουργουρητού είναι ένας από τους πιο ηρεμιστικούς ήχους και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση και την αποσυμπίεση κάποιου όταν νιώθει άγχος» εξηγεί το σάιτ. 

«Η ρύθμιση αυτή έκανε τη γάτα μας να νιαουρίζει όποτε πλησίαζε στον υπολογιστή, αλλά και να χουρχουρίζει. Οπότε, φαντάζομαι πως "γατο-εγκρίνεται"» έγραψε στις εντυπώσεις ένας από τους χρήστες. 

«Όταν επέστρεψα σπίτι, βρήκα τα γατιά να κοιμούνται πάνω στο ηχείο, χουρχουρίζοντας από ευτυχία μαζί με τη συσκευή. Πραγματικά τα βοηθά πολύ να ηρεμήσουν. Πλέον, τη χρησιμοποιώ όλη την ώρα» ανέφερε ένας δεύτερος. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν: Πρωτοφανής συντονισμός Μυστικών Υπηρεσιών και τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ εισχώρησε στο Ιράν: Οι Μυστικές Υπηρεσίες, η τεχνολογία, οι «μεταμφιέσεις»

Απόρρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, hack σε τηλέφωνα, δορυφορικές εικόνες και εξελιγμένοι αλγόριθμοι δημιούργησαν μια «τράπεζα στόχων» που επέτρεψε ταυτόχρονες ακριβείς επιθέσεις κατά στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρήγμα στον Λευκό Οίκο: Η οργή Τραμπ για την Τούλσι Γκαμπάρντ και οι προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο με Ιράν

Διεθνή / Νέα ρήξη στον Λευκό Οίκο: Οργή Τραμπ για την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Γκαμπάρντ για τα πυρηνικά του Ιράν

Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τούλσι Γκαμπάρντ προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν, προκαλώντας ένταση στον Λευκό Οίκο - Πώς αντιδρά ο Τραμπ και τι σημαίνει για τη στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
LIFO NEWSROOM
Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Διεθνή / Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Οι σύμμαχοι του Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούτι, εμφανίζονται αδρανείς μετά τις ισραηλινές επιθέσεις - Πώς οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν στη Μέση Ανατολή και τι φοβούνται οι ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση στο Ιράν, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ και τις διεθνείς διπλωματικές κινήσεις
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM