Μία εβδομάδα μετά την εισβολή στην Αφρίν η Τουρκία έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο

Μία εβδομάδα μετά την εισβολή στην Αφρίν η Τουρκία έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο Facebook Twitter
EPA
1

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους Σύροι αντάρτες έχουν θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό τους την περιοχή της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, διαβεβαίωσε σήμερα μια πηγή του τουρκικού στρατού.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι μαχητές εισέβαλαν στην πόλη Αφρίν την περασμένη Κυριακή, μετά από οκτώ εβδομάδες μαχών, για να εκδιώξουν τους Κούρδους των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας οργάνωσης που χαρακτηρίζεται "τρομοκρατική" από την Άγκυρα.


Μια στρατιωτική πηγή είπε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ότι και οι τελευταίες κοινότητες τέθηκαν υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας.

«Οι έρευνες συνεχίζονται ώστε οι ντόπιοι να μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους», είπε η πηγή αυτή.


Μια παρόμοια πληροφορία μετέδωσε και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.


Στην πόλη Αφρίν, πολλοί κάτοικοι περίμεναν στην ουρά για να πάρουν το συσσίτιο που μοίραζε η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος, ενώ οι Τούρκοι στρατιώτες κυκλοφορούσαν στους δρόμους με θωρακισμένα οχήματα.


«Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη ζωή στους φυσιολογικούς ρυθμούς της (...) Οι κινητές κουζίνες μας είναι εδώ και οι ομάδες μας πήγαν στα χωριά», είπε ο επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην Τουρκία, Κερέμ Κινίκ.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια