No.1

Μία εβδομάδα μετά την εισβολή στην Αφρίν η Τουρκία έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο

Μία εβδομάδα μετά την εισβολή στην Αφρίν η Τουρκία έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο Facebook Twitter
EPA
1

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους Σύροι αντάρτες έχουν θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό τους την περιοχή της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, διαβεβαίωσε σήμερα μια πηγή του τουρκικού στρατού.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι μαχητές εισέβαλαν στην πόλη Αφρίν την περασμένη Κυριακή, μετά από οκτώ εβδομάδες μαχών, για να εκδιώξουν τους Κούρδους των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας οργάνωσης που χαρακτηρίζεται "τρομοκρατική" από την Άγκυρα.


Μια στρατιωτική πηγή είπε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ότι και οι τελευταίες κοινότητες τέθηκαν υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας.

«Οι έρευνες συνεχίζονται ώστε οι ντόπιοι να μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους», είπε η πηγή αυτή.


Μια παρόμοια πληροφορία μετέδωσε και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.


Στην πόλη Αφρίν, πολλοί κάτοικοι περίμεναν στην ουρά για να πάρουν το συσσίτιο που μοίραζε η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος, ενώ οι Τούρκοι στρατιώτες κυκλοφορούσαν στους δρόμους με θωρακισμένα οχήματα.


«Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη ζωή στους φυσιολογικούς ρυθμούς της (...) Οι κινητές κουζίνες μας είναι εδώ και οι ομάδες μας πήγαν στα χωριά», είπε ο επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην Τουρκία, Κερέμ Κινίκ.

Διεθνή
1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια