Μία 27χρονη μηνύει τη Disneyland γιατί το Space Mountain της προκάλεσε «μόνιμο ίλιγγο»

Μία 27χρονη μηνύει τη Disneyland γιατί το Space Mountain της προκάλεσε «μόνιμο ίλιγγο» Facebook Twitter
0

Μία 27χρονη θα κινηθεί νομικά εναντίον της Disneyland του Παρισιού, υποστηρίζοντας ότι το τρενάκι Space Mountain τής προκάλεσε μία νευρολογική διαταραχή. Η ίδια αναγνωρίστηκε επίσημα ως άτομο με αναπηρία, μετά την επίσκεψή της στο θεματικό πάρκο το 2013.

«Νιώθει σαν να βρίσκεται μέσα σε μία βάρκα κάθε ημέρα», δήλωσε ο δικηγόρος της, Cyrille Bouchaillou, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο να κάνει αίτημα για ιατρική εξέταση, προκειμένου να αποδειχθεί ότι η διαταραχή προέκυψε ως αποτέλεσμα της βόλτας στο Space Mountain. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον χορό, καθώς και την οδήγηση μοτοσικλέτας.

Ο Bouchaillou ισχυρίστηκε ότι η Disneyland προσέφερε στην πελάτισσά του 29.950 ευρώ για εξωδικαστικό διακανονισμό της υπόθεσης. Ο ίδιος περιέγραψε το ποσό ως «ανεπαρκές», σύμφωνα με τους Times. Από την πλευρά της, η Disneyland αρνείται ότι έκανε κάποια προσφορά εκτός δικαστηρίου. «Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν μπορώ να κάνω σχετικό σχόλιο», δήλωσε μία εκπρόσωπος της εταιρίας.

Η 27χρονη δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Le Courrier Picard πως κατά τη βόλτα στο Space Mountain «ένιωσα το κεφάλι μου να χτυπά στους ιμάντες ασφαλείας. Δεν μπορούσα να το κουνήσω. Μου φάνηκε σαν αιωνιότητα, Στο τέλος, είχα ίλιγγο». Πρόσθεσε πως, τέσσερα χρόνια αργότερα, συνεχίζει να υποφέρει. «Έχω την εντύπωση ότι τίποτα δεν είναι σταθερό γύρω μου, ότι όλα "γυρίζουν" συνέχεια», ανέφερε.

Ένας γιατρός τής είπε ότι πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο (σύνδρομο αποβίβασης - disembarkment syndrome), το οποίο επηρεάζει συνήθως εκείνους που επιστρέφουν στη στεριά, ύστερα από ταξίδι με πλοίο: «Μου είπε πως από το σοκ επηρεάστηκε το αυτί μου (έσω ους)». Η 27χρονη τόνισε ακόμα πως πάσχει από μόνιμο ίλιγγο, σε τέτοιο βαθμό που «φοβάμαι να σηκώσω και να αγκαλιάσω τον γιο μου, επειδή μπορεί να μου πέσει».

Τέλος, υποστηρίζει πως παραλίγο να χάσει τη δουλειά της ως τραπεζικός υπάλληλος, επειδή βρισκόταν συχνά σε άδεια ασθενείας. Κατάφερε να την κρατήσει μόνο όταν διαγνώστηκε ως άτομο με αναπηρία, σημειώνει.

Με πληροφορίες από International Business Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Συνεχίζονται πάνω από έναν χρόνο οι βίαιες συγκρούσεις

Διεθνή / «Έπρεπε να μείνουμε κρυμμένοι, χωρίς νερό ή φαγητό και υπό συνεχή απειλή»

Ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μοιράζεται την πραγματικότητα της ζωής στην El Geneina του Σουδάν, την πραγματικότητα ενός πολίτη που έχει παγιδευτεί στη σκληρή σύγκρουση.
THE LIFO TEAM