Μία βιοχημικός από την Βιρτζίνια κέρδισε τον τίτλο της Miss America 2020 στα καλλιστεία της Αμερικής, πραγματοποιώντας ένα επιστημονικό πείραμα σε ζωντανή μετάδοση.

 

Η Καμίλ Σκράιερ κέρδισε 50 διαγωνιζόμενες και πήρε πανηγυρικά το στέμμα στον τελικό του Κονέκτικατ. Φορώντας τη λευκή στολή του εργαστηρίου, η 24χρονη εντυπωσίασε τους κριτές δείχνοντας τις γνώσεις στην χημεία, στην ενότητα του διαγωνισμού, show talent, όπου οι διαγωνιζόμενες καλούνται να δείξουν τα ταλέντα τους.

 

 

Η Καμίλ εκτός από τον τίτλο κέρδισε και 50.000 δολάρια, έχει δύο πτυχία φυσικής και συνεχίζει τις σπουδές της με διδακτορικό στην φαρμακολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Η εστεμμένη μετά τη νίκη της δήλωσε ότι στόχος της είναι να σπάσει τα στερεότυπα για το «τι σημαίνει να είσαι Μις Αμερική» εν έτει 2020.

 

 

Σημειώνεται ότι από το 2018 ο διαγωνισμός επιδιώκει την αναμόρφωσή του, με τις διαγωνιζόμενες να μη φορούν πλέον μαγιό και να μην κρίνεται η εξωτερική τους εμφάνιση. Αντιθέτως, οι διαγωνιζόμενες παρουσιάζουν τα ταλέντα τους, και οι συνεντεύξεις τους επικεντρώνονται στα ενδιαφέροντά τους, στις ικανότητές τους και στην κατανόηση του ρόλου της Miss America. «Δεν κρίνουμε πλέον τις διαγωνιζόμενες βάσει της εξωτερικής τους εμφάνισης. Αυτό είναι σπουδαίο», είπε η πρώην νικήτρια του διαγωνισμού Gretchen Carlson, η οποία ανακοίνωσε τις αλλαγές το 2018.

 

Μία 24χρονη βιοχημικός στέφθηκε Miss America μετά από επιστημονικό πείραμα στη σκηνή

 

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές ενθάρρυναν όλο και περισσότερες γυναίκες να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό. Η Καμίλ Σκράιερ, εξάλλου, επεσήμανε ότι το επιστημονικό πείραμα που πραγματοποίησε, δηλαδή η καταλυτική διάσπαση του υπεροξειδίου του υδρογόνου, υπήρξε «βασικός παράγοντας» ώστε να κερδίσει τον τίτλο της Miss Virginia φέτος τον Ιούνιο.

 

Σύμφωνα με την νικήτρια πάντως αλλά και τους ιθύνοντες  του διαγωνισμού, μετά τις αλλαγές, ο διαγωνισμός Miss America έγινε περισσότερο προοδευτικός και επικεντρώνεται στα επιτεύγματα των γυναικών.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr