Μεξικό: Υπουργός παραιτήθηκε επειδή ανάγκασε αεροπλάνο να καθυστερήσει

Μεξικό: Υπουργός παραιτήθηκε επειδή ανάγκασε αεροπλάνο να καθυστερήσει Facebook Twitter
0

H υπουργός Περιβάλλοντος του Μεξικού εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, καθώς έγινε γνωστό πως υποχρέωσε τον πιλότο μιας  πτήση να καθυστερήσει την απογείωση κατά 38 λεπτά. 

Η Josefa González Blanco είχε προγραμματίσει να πετάξει από την Πόλη του Μεξικού στο Μεξικάλι, στα σύνορα της χώρας με τις ΗΠΑ, όμως δεν βρέθηκε στην ώρα της στο αεροδρόμιο. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μεξικού, τον Andrés Manuel López Obrador, ζήτησε από στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας AeroMexico, με τον οποίο είναι φίλη, να μην ξεκινήσει η πτήση όσο εκείνη προσπαθούσε να φθάσει στο αεροδρόμιο. 

 «Αναγκάστηκαν να την περιμένουν», είπε ο Μεξικανός πρόεδρος ο οποίος έχει υποσχεθεί να «κυβερνήσει για τον λαό», Ο López Obrador έκανε λόγο για λυπηρό περιστατικό. 

Ένας επιβάτης ανέφερε την καθυστέρηση στο Twitter λέγοντας πως ο πιλότος της πτήσης «αναγκάστηκε να αναβάλλει την απογείωση μετά από "προεδρική διαταγή" να περιμένει έναν επιβάτη που είχε καθυστερήσει». Όταν η υπουργός επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος ο ίδιος επιβάτης φωτογράφησε την υπουργό και σχολίασε επικριτικά την κίνηση της. 

Καθώς το περιστατικό έγινε γνωστό η González Blanco εξέδωσε επιστολή παραίτησης στην οποία ζητούσε συγγνώμη για συμπεριφορά που αντιβαίνει στις διακηρύξεις της κυβέρνησης της. «Δεν υπάρχει δικαιολογία, η πραγματική μεταμόρφωση του Μεξικού απαιτεί απόλυτη συνέπεια με της αξίες της δικαιοσύνης και του δίκιου. Σε άλλο tweet της αναλάμβανε την ευθύνη λέγοντας πως «εγώ είμαι η μόνη που πρέπει να κατηγορηθεί. Ο πρόεδρος ποτέ δεν αναμείχθηκε»

Το Σάββατο, ο López Obrador ανέφερε πως αποδέχθηκε την παραίτηση της υπουργού του επειδή τέτοια συμπεριφορά είναι ασυμβίβαστη με την προσπάθεια του να αναμορφώσει το Μεξικό. «Δεν έχουμε δικαίωμα για παραλείψεις σε κανέναν τομέα» τόνισε. 

  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ