Μεξικό: Τεράστια τρύπα άνοιξε στη μέση χωραφιού - «Είδα τη γη να βυθίζεται και να βγαίνει νερό» (Βίντεο)

Μεξικό: Τεράστια τρύπα άνοιξε στη μέση ενός χωραφιού - «Είδα τη γη να βυθίζεται και να βγαίνει νερό» (Βίντεο) Facebook Twitter
Screen Grab
0

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές στο Μεξικό, καθώς τεράστια τρύπα άνοιξε σε χωράφι στο κτήμα αγρότη στην πολιτεία Puebla, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ημέρες να «καταπιεί» περίπου 6.500 τετραγωνικά μέτρα γεωργικής γης.

Κάτοικοι της περιοχής είδαν να υποχωρεί ξαφνικά το έδαφος και να ανοίγει μια τρύπα διαμέτρου περίπου 70 μέτρων, απειλώντας ένα σπίτι μερικά μόλις μέτρα μακριά.

Σημειώνεται πως η τεράστια τρύπα άρχισε να ανοίγει από τα 5 μέτρα το Σάββατο και έκτοτε μεγαλώνει πολύ γρήγορα, όπως ανέφερε ο περιβαλλοντικός γραμματέας της περιοχής, Μπεατρίζ Μανρίκε. Μάλιστα, σήμερα η διάμετρος αγγίζει τα 90 μέτρα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αρμόδιοι κρατικοί φορείς και πολιτικοί μηχανικοί που έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία στο σημείο εκτιμούν ότι η τρύπα, η οποία είναι γεμάτη με υπόγεια νερά, έχει βάθος 18 μέτρα.

Έκκληση των Αρχών να απομακρυνθούν οι κάτοικοι

Οι τοπικές Αρχές απεύθηναν έκκληση στους κατοίκους να μην πλησιάζουν το σημείο, ενώ προχώρησαν στην εκκένωση ενός σπιτιού, μέχρι οι ερευνητές να αποφασίσουν αν η περιοχή είναι ασφαλής.

«Είδα τη γη να βυθίζεται και να βγαίνει νερό»

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, Μαγδαλένα και Χεριμπέρτο Σάντσεζ ανέφεραν ότι άκουσαν έναν ήχο σαν βροντή πριν δουν την τεράστια τρύπα που είχε δημιουργεί λίγο πιο πέρα από το σημείο όπου ζουν.
 

«Στις 6 η ώρα ακούσαμε βροντές και δεν καταλάβαμε τι ακριβώς συνέβαινε. Μετά τα πεθερικά μου είδαν την τρύπα και όταν πλησίασα, είδα τη γη να βυθίζεται και να βγαίνει νερό και πανικοβλήθηκα» είπε η Μαγδαλένα στο El Sol de Mexico. «Δεν έχουμε τίποτα. Δεν είμαστε από εδώ. Δεν έχουμε συγγενείς. Είμαστε μόνοι» δήλωσε ο Χεριμπέρτο, στα τοπικά ΜΜΕ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ