Τα διαμελισμένα πτώματα δεκατεσσάρων ανδρών βρέθηκαν χθες σε ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε εγκαταλειφθεί κοντά στο δημαρχείο μιας πόλης στα σύνορα με τις ΗΠΑ, όπου συχνά σημειώνονται συγκρούσεις ανάμεσα σε συμμορίες που μάχονται για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, σύμφωνα με αξιωματούχους τις αστυνομίας.
Οι σοροί βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης Νουέβο Λαρέδο, σε δέκα πλαστικές σακούλες μέσα στο αυτοκίνητο ενώ, πλάι τους βρέθηκε ένα απειλητικό μήνυμα, ανέφεραν οι αρχές.
Το Νουέβο Λαρέδο, που απέχει ελάχιστα από την πόλη Λαρέδο στο νότιο Τέξας, αποτελεί προπύργιο του καρτέλ Zetas. Η συμμορία Σέτας είχε συσταθεί από πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού του Μεξικού, αρχικά ως επίλεκτη ομάδα εκτελεστών των καρτέλ, πριν αυτονομηθεί.
Πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν άρχισε μια εκστρατεία για την πάταξη των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών το 2006. Μεγάλο μέρος της βίας πλήττει πόλεις στη μεθόριο με τις ΗΠΑ, που αποτελούν διαμετακομιστικά κέντρα για τους λαθρέμπορους.
Διεθνή /
Μεξικό: Βρέθηκαν δεκατέσσερα διαμελισμένα πτώματα

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Μεξικό: Δολοφονήθηκαν όλα τα μέλη μουσικού συγκροτήματος

Πάρος: Απεργία στην εστίαση - Κλειστά εστιατόρια και καφετέριες στις 5 Ιουνίου

Βασίλης Καλογήρου: Ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου του - Κλείνει η υπόθεση

Πανελλήνιες - Έκθεση: «Αντι-sos» το θέμα περί δημιουργικότητας, σχετικά εύκολη η προσέγγισή του

ΣτΕ: Συνταγματικός ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών

σχόλια