Μεξικό: Αυτή η 22χρονη αυτόχθονας εκπλήσσει όλο τον κόσμο κερδίζοντας τον υπερμαραθώνιο με φούστα και σανδάλια

Μεξικό: Αυτή η 22χρονη αυτόχθονας εκπλήσσει όλο τον κόσμο κερδίζοντας τον υπερμαραθώνιο με φούστα και σανδάλια Facebook Twitter
0

Μεξικό: Αυτή η 22χρονη αυτόχθονας εκπλήσσει όλο τον κόσμο κερδίζοντας τον υπερμαραθώνιο με φούστα και σανδάλια Facebook Twitter

Mια 22χρονη αυτόχθονας του Μεξικού έχει εκπλήξει όλο τον κόσμο, κερδίζοντας τον υπερμαραθώνιο των 50 χλμ. που διεξήχθη στη χώρα, χωρίς καν να φορά αθλητικά ρούχα και παπούτσια. Η María Lorena Ramírez που αναδεικνύεται σε μία από τις καλύτερες δρομείς μεγάλων αποστάσεων, ανήκει στην κοινότητα των Ραράμουρι και στις 29 Απριλίου έκοψε πρώτη το νήμα στον αγώνα Ultra Trail Cerro Rojo, που πραγματοποιήθηκε στην Puebla με τη συμμετοχή 500 αθλητών από 12 χώρες.

Η φωτογραφία της 22χρονης στην ψηλότερη θέση του βάθρου δίπλα σε επαγγελματίες αθλήτριες, έχει μοιραστεί πάνω από 50.000 φορές στο Facebook από τις 13 Μαΐου.

Η νικήτρια εμφανίζεται στο βάθρο κρατώντας ένα χαρτί με το βραβείο των 6 χιλιάδων πέσος (300 ευρώ) στα χέρια της, ενώ δεν φορά αθλητικά ρούχα αλλά μόνο μια φούστα και ένα ζευγάρι σανδάλια με ελαστικά πέλματα, με τα οποία έτρεξε την απόσταση σε επτά ώρες και τρία λεπτά. Αυτή η ενδυμασία είναι κοινή μεταξύ των ιθαγενών δρομέων προκειμένου να κάνουν πορείες ανάμεσα στα φαράγγια. Πέρυσι η Ramirez  ήταν δεύτερη στον Υπερμαραθώνιο «White Horse 2016» , στην Τσιουάουα, στην κατηγορία των 100 χιλιομέτρων.

«Δεν φορούσε κανένα ειδικό εξάρτημα», λέει ο Verne Orlando Jiménez, διοργανωτής του αγώνα για  δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. «Δεν έχει κανένα τζελ ή ενεργειακό ποτό, δεν έχει team, δεν έχει τα ακριβά παπούτσια για να τρέξει στο βουνό. Μόνο ένα μπουκάλι νερό, το καπέλο της και μια μπαντάνα στο λαιμό. "

Η φυλή της 22χρονης είναι φημισμένη για τους γρήγορους δρομείς.

Με πληροφορίες από την El Pais

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ