Το Μεξικό απειλεί με αντίμετρα αν ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει φόρους εισαγωγής

Το Μεξικό απειλεί με αντίμετρα αν ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει φόρους εισαγωγής Facebook Twitter
0

Το Μεξικό θα πρέπει να είναι έτοιμο να απαντήσει αμέσως με δικά του φορολογικά μέτρα αν η κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει φόρους εισαγωγής, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών.


Ο Τραμπ δεσμεύτηκε την Τετάρτη ότι θα επιβάλλει έναν "σημαντικό φόρο εισαγωγών" στις εταιρείες που παράγουν προϊόντα εκτός των ΗΠΑ, στερώντας έτσι θέσεις εργασίας από τους Αμερικανούς. Ένα τέτοιο μέτρο θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγές του Μεξικού στις ΗΠΑ, τον κορυφαίο εμπορικό εταίρο του.


"Είναι σαφές ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για να εξουδετερώσουμε αμέσως τις επιπτώσεις ενός τέτοιου μέτρου", είπε ο υπουργός Ιλδεφόνσο Γκουαχάρντο σε συνέντευξη που παραχώρησε στη μεξικανική τηλεόραση. "Και είναι πολύ σαφές το πώς – με φορολογικές ενέργειες που θα τις εξουδετερώσουν", εξήγησε.


Οι δασμοί που προτείνει ο Τραμπ "αποτελούν πρόβλημα για όλον τον κόσμο" και θα προκαλέσουν "ένα κύμα επιπτώσεων που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε παγκόσμια ύφεση", προειδοποίησε.


Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 το Μεξικό είχε επιβάλει φόρο στην αμερικανική ισογλυκόζη, όταν οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να επιτρέψουν την ελεύθερη διακίνηση της μεξικανικής ζάχαρης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM