Το Μέτωπο Αλ Νούσρα ανακοίνωσε την διακοπή των σχέσεων με την Αλ Κάιντα

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα ανακοίνωσε την διακοπή των σχέσεων με την Αλ Κάιντα Facebook Twitter
1

Μέσω ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματος που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι «Al Jazeera», ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νούσρα, Άμπου Μοχάμαντ αλ Γκολάνι, ανακοίνωσε πως ότι η οργάνωσή του διακόπτει κάθε δεσμό με το δίκτυο της Αλ Κάιντα, σε μία προσπάθεια «να προστατέψει τη συριακή επανάσταση».

Στην σπάνια αυτή δημόσια εμφάνισή, ο Γκολάνι τόνισε ακόμη πως αποφασίστηκε η μετονομασία της οργάνωσής του σε Τζαμπχάτ Φάταχ Αλ Σαμ («Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας»).

Η ίδρυση της νέας αυτής οργάνωσης -που δεν θα σχετίζεται με την Αλ Κάιντα- θα απομακρύνει κάθε πρόσχημα που χρησιμοποιούν η διεθνής κοινότητα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία για να εξαπολύουν επιθέσεις απέναντι στους Σύρους, πρόσθεσε.

«Ευχαριστούμε τους διοικητές της Αλ Κάιντα που κατάλαβαν την αναγκαιότητα να διακόψουμε τους δεσμούς μας» συνέχισε ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νoύσρα.

Ο Γκολάνι διαβεβαίωσε ότι το νέο Μέτωπο δεν θα διατηρεί δεσμούς με καμία οργάνωση εκτός Συρίας.

Το Μέτωπο Αλ Νόσρα, που έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική οργάνωση» από τις ΗΠΑ, είχε αποκλειστεί τον Φεβρουάριο από τη συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία. Η Ρωσία και οι ΗΠΑ συζητούν επίσης το τελευταίο διάστημα τον συντονισμό της δράσης τους εναντίον του Μετώπου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ