Μετανάστης - ήρωας: Σκαρφάλωσε στον δεύτερο όροφο και έσωσε κατάκοιτο άνδρα από φλεγόμενο διαμέρισμα

Μετανάστης - ήρωας: Σκαρφάλωσε στον δεύτερο όροφο και έσωσε κατάκοιτο άνδρα από φλεγόμενο διαμέρισμα Facebook Twitter
Οι ισπανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν άδεια παραμονής σε έναν παράτυπο μετανάστη από τη Σενεγάλη ο οποίος έσωσε έναν άνδρα καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο από φλεγόμενο διαμέρισμα
1

Οι αρχές στην Ισπανία εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν άδεια παραμονής σε έναν παράτυπο μετανάστη από τη Σενεγάλη ο οποίος έσωσε έναν άνδρα καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στον δεύτερο όροφο κτιρίου.

Ο πλανόδιος πωλητής Γκόργκουι Λαμίνε Σόου περπατούσε στην πόλη Ντένια την Παρασκευή όταν άκουσε φωνές. Έσπευσε στο σημείο όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος ανθρώπων οι οποίοι παρακολουθούσαν μαύρο καπνό να βγαίνει από τον δεύτερο όροφο κτιρίου. "Μου είπαν ότι ένας άνδρας είναι παγιδευμένος στο διαμέρισμα", διηγήθηκε ο 20χρονος μετανάστης. "Δεν το σκέφτηκα. Άφησα τα πράγματά μου και άρχισα να σκαρφαλώνω".

Ο νεαρός σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι και μπήκε στο διαμέρισμα. Έβαλε τον άνδρα στους ώμους του και κατάφερε να τον κατεβάσει στον δρόμο από μία σκάλα την οποία τοποθέτησε γείτονας.

Μετανάστης - ήρωας: Σκαρφάλωσε στον δεύτερο όροφο και έσωσε κατάκοιτο άνδρα από φλεγόμενο διαμέρισμα Facebook Twitter

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο άνδρας που διασώθηκε ονομάζεται Άλεξ Κοντέλι Γουέμπστερ και είναι 39 ετών.

"Αν ο Γκόργκουι δεν είχε σπεύσει να σώσει τον Άλεξ, τότε αυτός δεν θα είχε γλιτώσει", δήλωσε η Ρομπέρτα Έτερ, μία γειτόνισσα του θύματος. "Ο Γκόργκουι του έσωσε στην κυριολεξία τη ζωή", τόνισε.

Όταν τα σωστικά συνεργεία έφτασαν στο σημείο ο νεαρός Σενεγαλέζος, που ζει με τη σύντροφό του και την επτά μηνών κόρη τους, τρόμαξε ότι θα του κατασχέσουν τα προϊόντα του. "Αν μου τα πάρουν, δεν θα φάμε αύριο".

Μετανάστης - ήρωας: Σκαρφάλωσε στον δεύτερο όροφο και έσωσε κατάκοιτο άνδρα από φλεγόμενο διαμέρισμα Facebook Twitter

Αφού βεβαιώθηκε ότι ο άνδρας που έσωσε είναι καλά, έφυγε από το σημείο. Όταν έγινε γνωστή η είδηση, οι τοπικές αρχές κάλεσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δώσει στον Σόου άδεια παραμονής. Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο. Αν λάβει άδεια παραμονής, η ζωή του Σόου, που έφτασε στην Ισπανία το 2017, θα γίνει πιο εύκολη και θα του δώσει την ευκαιρία να βρει άλλη δουλειά.

Η ιστορία αυτή έχει ομοιότητες με την περίπτωση του μετανάστη από το Μαλί ο οποίος πέρυσι διέσωσε στο Παρίσι ένα αγόρι που κρεμόταν από το μπαλκόνι του τέταρτου ορόφου.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσηλευτές καλούνται να καλύψουν θέσεις γιατρών

Με τα κενά στο ιατρικό προσωπικό να διευρύνονται, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έμπειρους νοσηλευτές για να καλύψουν ρόλους γιατρών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / BBC: Ποιος παίρνει τελικά τις αποφάσεις στο Ιράν;

Εν μέσω πολέμου και αυξανόμενης πίεσης, η εξουσία στο Ιράν εμφανίζεται κατακερματισμένη, με την απουσία ισχυρής ηγετικής παρουσίας να εντείνει την αβεβαιότητα για το ποιος λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις
THE LIFO TEAM