Μετάλλαξη Όμικρον: Το death metal συγκρότημα Omicron δεν θα αλλάξει όνομα λόγω της νέας παραλλαγής

Το death metal συγκρότημα Omicron δεν θα αλλάξει όνομα λόγω της νέας παραλλαγής της COVID-19 Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / OMICRON - FACEBOOK
0

Η βελγική death metal μπάντα Omicron παραμένει ακλόνητη, δηλώνοντας ότι δεν θα αλλάξει το όνομά της, που είναι ίδιο με εκείνο της παραλλαγής Όμικρον της covid-19.

Η νέα παραλλαγή έχει χαρακτηριστεί «ανησυχητική» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εν μέρει λόγω της έλλειψης πληροφοριών σχετικά με τη μεταδοτικότητά της και την πιθανότητα να προκαλέσει σοβαρή νόσηση.

Καθώς η μετάλλαξη συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, τα μέλη του συγκροτήματος Omicron - μίλησαν στο VICE για το εάν έχουν πρόθεση να αλλάξουν το όνομά της μπάντας μετά τη νέα ανακάλυψη.

«Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι αυτό θα συνέβαινε και ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα το καταλάβει» ανέφεραν.

«Αν σκοπεύουμε να αλλάξουμε το όνομά μας; Με τίποτα. Δεν θα αφήσουμε έναν ιό να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γίνει αντιληπτή η ιδέα μας».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, το συγκρότημα διευκρίνισε ότι άντλησε το όνομά του από το σύστημα γαλαξιών Omicron και όχι από τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.

Αναφερόμενα στις ανησυχίες ότι μπορεί να «επωφεληθούν» από την παραλλαγή, τα μέλη του βελγικού συγκροτήματος τόνισαν: «Το να έχουμε το ίδιο όνομα με τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού είναι μία  επιπλέον ευθύνη που πρέπει να φέρουμε. Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε προσεκτικά εδώ γιατί δεν θέλουμε ο κόσμος να πιστεύει ότι κερδίζουμε με τα δεινά των άλλων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM