Μετά τις πιέσεις των ΗΠΑ, η Ιαπωνία ετοιμάζεται να σταματήσει την εισαγωγή πετρελαίου από το Ιράν

Μετά τις πιέσεις των ΗΠΑ, η Ιαπωνία ετοιμάζεται να σταματήσει την εισαγωγή πετρελαίου από το Ιράν Facebook Twitter
0

Φοβούμενες τα αμερικανικά αντίποινα, αν συνεχίζουν να έχουν εμπορικές συναλλαγές με την Τεχεράνη, ιαπωνικές πετρελαϊκές εταιρείες προετοιμάζονται να σταματήσουν να εισάγουν αργό από το Ιράν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε τον Μάιο να αποσύρει τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και να επαναφέρει τις κυρώσεις εναντίον του.

Ο πρώτος γύρος κυρώσεων επανήλθε σε ισχύ τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο θα ακολουθήσει ένας δεύτερος που θα αφορά τον πετρελαϊκό τομέα και τον τομέα του φυσικού αερίου, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για την ιρανική οικονομία.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προσπάθησε να διαπραγματευθεί μια εξαίρεση από τις αμερικανικές κυρώσεις ώστε να συνεχίσει να μπορεί να εισάγει ιρανικό πετρέλαιο, όμως σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η αμερικανική πλευρά παρέμεινε ανυποχώρητη.

Κατά συνέπεια, παρόλο που δεν έχουν λάβει ακόμη καμία απόφαση, οι ιαπωνικές εταιρείες αναζητούν τρόπους να αυξήσουν τις ποσότητες αργού που εισάγουν από άλλες χώρες για να μπορέσουν να αντικαταστήσουν το ιρανικό αργό, το οποίο αντιπροσωπεύει το 5,3% του πετρελαίου που εισάγει η Ιαπωνία.

«Θα εξετάσουμε προσεκτικά την απόφαση της κυβέρνησης, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω σχόλια», απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά εκπρόσωπος της Showa Shell Sekiyu.

Η Ιαπωνία δεν διαθέτει δικούς της πόρους και εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τις εισαγωγές από το εξωτερικό προκειμένου να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM