Μετά το TikTok, η Aυστραλία απαγορεύει και τη DeepSeek στις κυβερνητικές συσκευές

Μετά το TikTok, η Aυστραλία απαγορεύει και τη DeepSeek στις κυβερνητικές συσκευές Facebook Twitter
0

Η Αυστραλία απαγόρευσε τη DeepSeek από όλες τις κυβερνητικές συσκευές λόγω ανησυχιών ότι η κινεζική νεοφυής επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τρίτη.

Ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστραλίας εξέδωσε υποχρεωτική οδηγία για όλες τις κυβερνητικές οντότητες να «αποτρέψουν τη χρήση ή την εγκατάσταση προϊόντων, εφαρμογών και διαδικτυακών υπηρεσιών της DeepSeek και, όπου διαπιστώθηκε, να αφαιρέσουν όλες τις υπάρχουσες περιπτώσεις προϊόντων, εφαρμογών και διαδικτυακών υπηρεσιών της DeepSeek από όλα τα συστήματα και τις συσκευές της αυστραλιανής κυβέρνησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων, Τόνι Μπερκ, δήλωσε ότι η DeepSeek αποτελούσε «απαράδεκτο κίνδυνο» για την κυβερνητική τεχνολογία και η άμεση απαγόρευση ήταν «για την προστασία της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων της Αυστραλίας», ανέφεραν διάφορα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Τρίτης.

Η απαγόρευση δεν επεκτείνεται σε συσκευές ιδιωτών. Οι μετοχές τεχνολογίας παγκοσμίως κατέρρευσαν μετά την κυκλοφορία της DeepSeek τον περασμένο μήνα -που κοστίζει ένα κλάσμα των ανταγωνιστικών μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης και απαιτεί λιγότερο εξελιγμένα τσιπ- εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τις τεράστιες επενδύσεις της Δύσης σε κατασκευαστές τσιπ και κέντρα δεδομένων.

Η απόφαση της Αυστραλίας να απαγορεύσει τη Deepseek ακολουθεί παρόμοια ενέργεια στην Ιταλία, ενώ άλλες χώρες στην Ευρώπη και αλλού εξετάζουν επίσης την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης. Η Ταϊβάν απαγόρευσε στις κυβερνητικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν την DeepSeek νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η κυβέρνηση του Αυστραλού πρωθυπουργού, Άντονι Αλμπανέζι, επέβαλε απαγόρευση της κινεζικής εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις κυβερνητικές συσκευές πριν από δύο χρόνια, επίσης λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΩΤΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Διεθνή / Χονγκ Κονγκ: Βίντεο δείχνει τη φωτιά να εξαπλώνεται σε δευτερόλεπτα στους ουρανοξύστες - Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Συνελήφθησαν κορυφαία στελέχη κατασκευαστικής εταιρείας με την υποψία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τη χειρότερη πυρκαγιά εδώ και σχεδόν 80 χρόνια στην πόλη
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM