Μετά το TikTok, η Aυστραλία απαγορεύει και τη DeepSeek στις κυβερνητικές συσκευές

Μετά το TikTok, η Aυστραλία απαγορεύει και τη DeepSeek στις κυβερνητικές συσκευές Facebook Twitter
0

Η Αυστραλία απαγόρευσε τη DeepSeek από όλες τις κυβερνητικές συσκευές λόγω ανησυχιών ότι η κινεζική νεοφυής επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τρίτη.

Ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστραλίας εξέδωσε υποχρεωτική οδηγία για όλες τις κυβερνητικές οντότητες να «αποτρέψουν τη χρήση ή την εγκατάσταση προϊόντων, εφαρμογών και διαδικτυακών υπηρεσιών της DeepSeek και, όπου διαπιστώθηκε, να αφαιρέσουν όλες τις υπάρχουσες περιπτώσεις προϊόντων, εφαρμογών και διαδικτυακών υπηρεσιών της DeepSeek από όλα τα συστήματα και τις συσκευές της αυστραλιανής κυβέρνησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων, Τόνι Μπερκ, δήλωσε ότι η DeepSeek αποτελούσε «απαράδεκτο κίνδυνο» για την κυβερνητική τεχνολογία και η άμεση απαγόρευση ήταν «για την προστασία της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων της Αυστραλίας», ανέφεραν διάφορα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Τρίτης.

Η απαγόρευση δεν επεκτείνεται σε συσκευές ιδιωτών. Οι μετοχές τεχνολογίας παγκοσμίως κατέρρευσαν μετά την κυκλοφορία της DeepSeek τον περασμένο μήνα -που κοστίζει ένα κλάσμα των ανταγωνιστικών μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης και απαιτεί λιγότερο εξελιγμένα τσιπ- εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τις τεράστιες επενδύσεις της Δύσης σε κατασκευαστές τσιπ και κέντρα δεδομένων.

Η απόφαση της Αυστραλίας να απαγορεύσει τη Deepseek ακολουθεί παρόμοια ενέργεια στην Ιταλία, ενώ άλλες χώρες στην Ευρώπη και αλλού εξετάζουν επίσης την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης. Η Ταϊβάν απαγόρευσε στις κυβερνητικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν την DeepSeek νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η κυβέρνηση του Αυστραλού πρωθυπουργού, Άντονι Αλμπανέζι, επέβαλε απαγόρευση της κινεζικής εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις κυβερνητικές συσκευές πριν από δύο χρόνια, επίσης λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM