NEO VIDCAST

Μεσίστιες οι σημαίες σε όλη τη Γερμανία-Αναζητούνται τα κίνητρα του δράστη

Μεσίστιες οι σημαίες σε όλη τη Γερμανία-Αναζητούνται τα κίνητρα του δράστη Facebook Twitter
0

Στα πιθανά κίνητρα του 18χρονου Ιρανογερμανού δράστη της χθεσινοβραδινής αιματηρής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «Olympia» στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου, όπου έχασαν τη ζωή τους εννέα άτομα και 16 τραυματίστηκαν, εστιάζονται τώρα οι έρευνες της Αστυνομίας του Μονάχου, η οποία ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει επισήμως απαντήσει αν επρόκειτο για «τρομοκρατική ενέργεια» ή για «κατάσταση αμόκ ενός μεμονωμένου ατόμου».

 

Όπως μεταδίδεται από τα τοπικά ΜΜΕ, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ταυτότητα του δράστη, ο οποίος εκτιμάται ότι αυτοκτόνησε, δυνάμεις της Αστυνομίας εισέβαλαν στο σπίτι του, όπου από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούν έρευνες οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας (SEK). Στο αρχηγείο της Αστυνομίας βρίσκεται εδώ και ώρες ο πατέρας του δράστη. Ο νεαρός, ο οποίος ενήργησε μόνος του, ζούσε, σύμφωνα με την Bild, στο προάστιο Μάξφορστατ με τους γονείς του, και γείτονάς του, ο οποίος τον αναγνώρισε από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν ήδη χθες, δήλωσε στην εφημερίδα ότι κάποιος φίλος του που ήταν συμμαθητής του έκανε λόγο για έναν «πραγματικά ήρεμο τύπο». Η Daily Mail αναφέρει ότι σήμερα ο δράστης αναγνωρίστηκε ως Ali Sonboly και ότι σύμφωνα με μάρτυρες, την ώρα που πυροβολούσε φώναζε "Είμαι Γερμανός" και "ο Θεός είναι μεγάλος".

 

Στο μεταξύ, και ενώ η πόλη του Μονάχου ξαναβρίσκει τους κανονικούς τους ρυθμούς, αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή του εμπορικού κέντρου όπου πραγματοποιήθηκε η ένοπλη επίθεση, καθώς και ο αντίστοιχος σταθμός του μετρό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιτόπου έρευνα της Αστυνομίας για δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα στοιχεία.

 

Στις 12:30 (ώρα Ελλάδος) αναμένεται νέα συνέντευξη Τύπου από την Αστυνομία, ενώ για ο μεσημέρι έχει συγκληθεί και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας υπό την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, στο Βερολίνο. Σε αυτό, εκτός από τους κορυφαίους υπουργούς, συμμετέχουν και οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, της Υπηρεσίας κατά του Εγκλήματος και της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος.

 

Εδώ και λίγη ώρα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, οι σημαίες σε όλη τη χώρα κυματίζουν μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους για τα γεγονότα του Μονάχου.

0

NEO VIDCAST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Διεθνή / «Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε με σθένος το πανό «Stop Killing Children», παρά τις αντιδράσεις από φιλοϊσραηλινές και φιλοπαλαιστινιακές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Ο Τραμπ ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 1976, ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την κρίση του και οφείλει να το κάνει επίσημα μέσω προεδρικού διατάγματος
LIFO NEWSROOM
Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτοχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Διεθνή / Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM
Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM