Μέρκελ: Όχι στην άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία

Μέρκελ: Όχι στην άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία Facebook Twitter
1

Αρνητική εμφανίζεται η Άνγκελα Μέρκελ στην προοπτική της άμεσης έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βόρειας Μακεδονίας.

Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία διατηρούν αντίθετες μεταξύ τους απόψεις με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση να εμφανίζεται αρνητική και για τις αντίστοιχες διαπραγματεύσεις με την Αλβανία. 

Μιλώντας χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι μια σχετική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί τον Οκτώβριο αν όχι πιο αργά, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και του οικονομικού ειδησεογραφικού ιστότοπου finanzen.de.

«Λυπούμαι πολύ για το γεγονός ότι η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) απορρίπτει αυτό που είχε υποσχεθεί πριν από έναν χρόνο, να ξεκινήσουν τον Ιούνιο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία», δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ (SPD) προς τη Sueddeutsche Zeitung.

Με το βλέμμα «στη δική μας ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχής είναι απαραίτητο να παραμείνουμε αξιόπιστοι και να στείλουμε θετικά μηνύματα. Όλα τα άλλα θα αποτελούσαν απροσεξία από την άποψη της εξωτερικής πολιτικής, τόνισε ο Γερμανός υφυπουργός.

Την Πέμπτη πάντως, το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε, με τις ψήφους όλων των κομμάτων πλην της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) και της Αριστεράς, το Πρωτόκολλο Εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Έτσι υιοθετήθηκε η εισήγηση της κυβέρνησης που υποστήριζε ότι η ένταξη της χώρας στη Συμμαχία «θα συμβάλει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα του ευρωατλαντικού χώρου».

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αυτό ας το έλεγαν και για την Βουλγαρία και την Ρουμανία, οι οποίες από κοινού το 2007, προσχώρησαν στην ΕΕ, παρά τα τεράστια εσωτερικά τους προβλήματα να βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Ας όψεται η αισιοδοξία των -προ κρίσης- εποχών.