Μελίντα Γκέιτς: Ήταν ενοχλημένη από τις συναντήσεις του Μπιλ Γκέιτς με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Μελίντα Γκέιτς: Ενοχλημένη από τις συναντήσει Μπιλ Γκέιτς- Τζέφρι Έπσταϊν Facebook Twitter
Φωτ.: CBS
0

Η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς δήλωσε ενοχλημένη από τις συναντήσεις του πρώην συζύγου της Μπιλ Γκέιτς με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν, κατά την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά το διαζύγιό τους.

Σημείωσε ότι αυτή και ο πρώην σύζυγός της έχουν πλέον εργασιακή σχέση επικεντρωμένη στη φιλανθρωπία.

Ανέφερε δε, πολλά θέματα που οδήγησαν στον χωρισμό τους. Αλλά όπως είπε, είχε καταστήσει σαφές στον Γκέιτς ότι δεν της άρεσε που είχε συναντήσεις με τον Έπσταϊν, όπως είπε στο πρόγραμμα του CBS που μεταδόθηκε την Πέμπτη.

Είπε ότι η ίδια είχε συναντηθεί μία φορά με τον Έπσταϊν, ο οποίος σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα αυτοκτόνησε στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019 εν αναμονή της δίκης για ομοσπονδιακές κατηγορίες που αφορούσαν μεταξύ άλλων σε υποθέσεις sex trafficking.

«Ήθελα να δω ποιος ήταν αυτός ο άντρας και το μετάνιωσα από τη στιγμή που πέρασα την πόρτα», είπε η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς. «Είχα εφιάλτες για αυτό μετά», είπε, προσθέτοντας για τα θύματα κακοποίησης του Έπσταϊν, πως η καρδιά της ραγίζει για αυτές τις νεαρές γυναίκες.

Το ζευγάρι των δισεκατομμυριούχων αποκάλυψε το διαζύγιό του τον Μάιο του 2021, με τον Μπιλ Γκέιτς να αναφέρει σε έγγραφα ότι ο γάμος τους «διαλύθηκε ανεπανόρθωτα».

Εκείνη από την πλευρά της, ανησυχούσε για τις συναντήσεις του τότε συζύγου της με τον Έπστάιν, με τις ανησυχίες της να χρονολογούνται ήδη από το 2013, όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν η Wall Street Journal.

Όταν προέκυψαν αναφορές δε, στα Μέσα για αρκετές επαφές Γκέιτς- Έπσταϊν, η ίδια και οι δικηγόροι της πραγματοποίησαν μια σειρά από τηλεφωνήματα τον Οκτώβριο του 2019, ανέφερε η εφημερίδα.

Η ίδια είπε ότι οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με τη σχέση του Γκέιτς με τον Έπσταιν, θα πρέπει να τις απαντήσει ο πρώην σύζυγός της.

«Η συνάντηση με τον Έπσταϊν ήταν ένα λάθος για το οποίο μετανιώνω βαθιά. Ήταν ένα ουσιαστικό λάθος», είπε ο Γκέιτς σε δήλωση μέσω του εκπροσώπου του. Συμπλήρωσε δε, ότι παραμένει αφοσιωμένος στη δουλειά του στο Ίδρυμα Γκέτις σε συνεργασία με την πρώην σύζυγό του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο CBS, η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς αναγνώρισε την πληγή, τον θυμό και τον πόνο της κατά τη διάρκεια και μετά το διαζύγιο. Μίλησε επίσης για μια σχέση που είχε ο Γκέιτς το 2000, λέγοντας ότι πιστεύει στη συγχώρεση.

Ερωτηθείσα εάν ο πρώην σύζυγός της είχε και άλλες εξωσυζυγικές σχέσεις, απάντησε ότι εκείνος είναι αυτός που θα πρέπει να δώσει μία τέτοια απάντηση.

«Δεν ήταν μια στιγμή ή ένα συγκεκριμένο πράγμα που συνέβη», είπε η Γκέιτς. «Μόλις έφτασε η στιγμή όπου υπήρχαν αρκετά (πράγματα), συνειδητοποίησα ότι απλώς δεν ήταν υγιής (η σχέση) και δεν μπορούσα να εμπιστευτώ αυτό που είχαμε».

Ο Γκέιτς είπε σε χθεσινή του δήλωση ότι «Θα λυπάμαι πάντα για τον πόνο που προκάλεσα στη Μελίντα και την οικογένειά μας. Θαυμάζω τη Μελίντα και ό,τι κάνει για να βελτιώσει τη ζωή των γυναικών και των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο και είμαι ευγνώμων για τη δουλειά που συνεχίζουμε να κάνουμε μαζί στο ίδρυμά μας».

Μια επιστολή του 2019 από μία υπάλληλο της Microsoft, δε, σχετικά με προηγούμενη εξωσυζυγική σχέση της με τον Γκέιτς οδήγησε ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να ερευνήσουν το θέμα, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο Γκέιτς παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο εν μέσω αυτής της έρευνας. Μια εκπρόσωπος του ανέφερε είπε ότι όντως υπήρχε αυτή η σχέση πριν από σχεδόν 20 χρόνια αλλά η απόφασή του Γκέιτς να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft το 2020 δεν είχε σχέση με αυτό το θέμα.

Η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς δήλωσε επίσης ότι οι δυο τους εξακολουθούν να έχουν εργασιακή σχέση και παραμένουν συμπρόεδροι του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, μιας από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές οργανώσεις στον κόσμο με δωρεά άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Ίδρυμα Γκέιτς όρισε πρόσφατα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, προσθέτοντας για πρώτη φορά ξένους στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση της διακυβέρνησης και της ανεξαρτησίας του οργανισμού.

«Πιστεύω σε αυτόν τον θεσμό. Πιστεύω σε αυτό που κάνουμε. Οι αξίες μου είναι εφάμιλλες με αυτό το ίδρυμα», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς.

Με πληροφορίες της Wall Street Journal

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόδραση Κινέζου βαρόνου φαιντανύλης στο Μεξικό προκαλεί κρίση στις σχέσεις με ΗΠΑ

Διεθνή / Απόδραση Κινέζου βαρόνου φαιντανύλης στο Μεξικό προκαλεί κρίση στις σχέσεις με ΗΠΑ

Ο Κινέζος Zhi Dong Zhang, κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο φαιντανύλης και ξέπλυμα $150 εκατ., απέδρασε από κατ' οίκον περιορισμό στο Μεξικό, πυροδοτώντας αντιδράσεις στην κυβέρνηση Σέινμπαουμ και εντάσεις με τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η Μέριλιν πέθανε»: Όταν τα πρωτοσέλιδα πάγωσαν τον κόσμο με τον θάνατο της Μονρόε

Διεθνή / «Η Μέριλιν πέθανε»: Όταν τα πρωτοσέλιδα πάγωσαν τον κόσμο με τον θάνατο της Μονρόε

Σαν σήμερα, 5 Αυγούστου 1962, η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λος Άντζελες. Τα πρωτοσέλιδα της επομένης αποτύπωσαν την απώλεια ενός ειδώλου, αλλά και την αρχή ενός διαρκούς μύθου
LIFO NEWSROOM
Σε κίνδυνο το Ιερό Όρος των Απάτσι – Χαλκορυχείο απειλεί ιστορικό τόπο λατρείας

Διεθνή / Σε κίνδυνο το Ιερό Όρος των Απάτσι – Χαλκορυχείο απειλεί ιστορικό τόπο λατρείας

Το ιερό έδαφος των Απάτσι, Oak Flat, κινδυνεύει από την κατασκευή ενός τεράστιου μεταλλείου χαλκού - Παρά τις αντιδράσεις της φυλής και την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, η εξόρυξη φαίνεται να προχωρά
LIFO NEWSROOM
Συναγερμός στην Κίνα για έξαρση του ιού τσικουνγκούνια: Πάνω από 7.000 κρούσματα και αυστηρά μέτρα αλά Covid-19

Διεθνή / Συναγερμός στην Κίνα για έξαρση του ιού τσικουνγκούνια: Πάνω από 7.000 κρούσματα και αυστηρά μέτρα αλά Covid-19

Η Κίνα καταγράφει πάνω από 7.000 κρούσματα του ιού chikungunya στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, προκαλώντας ανησυχία και μέτρα αντίστοιχα με εκείνα της πανδημίας Covid-19
LIFO NEWSROOM
Γκουίνεθ Πάλτροου: Πάθη, λάθη και ίντριγκες στη βιογραφία της - Η σχέση της με Μπραντ Πιτ, Γουινόνα Ράιντερ και Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Διεθνή / Γκουίνεθ Πάλτροου: Πάθη, λάθη και ίντριγκες στη βιογραφία της - Η σχέση της με Μπραντ Πιτ, Γουινόνα Ράιντερ και Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Έντεκα αποκαλύψεις μεταξύ των οποίων πως της άρεσε ο Μπραντ Πιτ και γι' αυτό επέλεξε το «Seven» και όχι το «Feeling Minnesota» με τον Κιάνου Ριβς
LIFO NEWSROOM
«Ανδρική φαντασίωση»: Απομακρύνεται το άγαλμα της «Μεγάλης Γοργόνας» στη Δανία μετά από αντιδράσεις για σεξισμό

Διεθνή / «Ανδρική φαντασίωση»: Απομακρύνεται το άγαλμα της «Μεγάλης Γοργόνας» στη Δανία μετά από αντιδράσεις για σεξισμό

Οι επικριτές του αγάλματος υποστηρίζουν ότι είναι «χυδαίο», «πορνογραφικό» και «εκφράζει την ανδρική φαντασίωση για το πώς πρέπει να δείχνει μια γυναίκα»
LIFO NEWSROOM