Mελέτη δείχνει ποιους θα ευνοήσουν οι ελαφρύνσεις που υπόσχεται ο Τραμπ

Mελέτη δείχνει ποιους θα ευνοήσουν οι ελαφρύνσεις που υπόσχεται ο Τραμπ Facebook Twitter
0

Η γενικευμένη μείωση της φορολογίας που υποσχέθηκε ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να ωφελήσει κυρίως τα πλέον ευκατάστατα νοικοκυριά, ενώ οι προτάσεις της δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον κινδυνεύουν να σταματήσουν τις επενδύσεις, σύμφωνα με ανεξάρτητη μελέτη.

 

Το φορολογικό πρόγραμμα του ρεπουμπλικανού υποψηφίου είναι πιθανόν να οδηγήσει σε "μείωση των φόρων σε όλα τα επίπεδα εισοδημάτων παρότι τα νοικοκυριά με το υψηλότερο εισόδημα θα είναι αυτά που θα επωφεληθούν περισσότερο", επισημαίνει το Tax Policy Center (TPC).

 

Το 1% των φορολογουμένων που κερδίζουν πάνω από 3,7 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, με την εφαρμογή του φορολογικού αυτού προγράμματος μπορεί να έχουν μείωση της φορολογίας τους κατά μέσο κατά 1,1 εκατομμύριο δολάρια, ενισχύοντας το καθαρό εισόδημά τους κατά 14%, σύμφωνα με τη μελέτη. Ως εκ τούτου, ο μέγιστος φορολογικός συντελεστής θα μειωνόταν από 39,6 στο 33%.

 

Το 20% των πλέον φτωχών νοικοκυριών θα έβλεπαν τους φόρους τους να μειώνονται κατά 110 δολάρια και κατά συνέπεια θα είχαν μια μικρή αύξηση του καθαρού εισοδήματός τους (+0,8%), τονίζει το TPC που επαναλαμβάνει τις κατηγορίες της Κλίντον.

 

Στη δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο υποψηφίων στις 10 Οκτωβρίου, η Κλίντον είχε δηλώσει ότι το πρόγραμμα του αντιπάλου της "προσφέρει στους πλούσιους και στις επιχειρήσεις τη μεγαλύτερη μείωση φορολογίας που έχει δοθεί ποτέ".

 

Η πρόταση του ρεπουμπλικανού υποψηφίου για μείωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από 35 σε 15%, μπορεί να "αυξήσει το ύψος των αποταμιεύσεων και των επενδύσεων" στις ΗΠΑ, αλλά θα συντελέσει στην αύξηση του χρέους της χώρας κατά 7,2 τρισεκ. δολάρια μέχρι το 2026, δηλαδή μια αύξηση 36,5%, σύμφωνα με το TPC.

 

Σε ανακοίνωση, το επιτελείο του Τραμπ κατήγγειλε μια "παραπλανητική μελέτη" που βασίζεται σε εσφαλμένα στοιχεία και δήλωσε ότι οι προτάσεις του Τραμπ "δεν θίγουν" τα αμερικανικά δημοσιονομικά έσοδα, ενώ ευνοούν τα μεσαία κλιμάκια.

 

"Η Χίλαρι Κλίντον είναι αυτή που προετοιμάζει μυστικά χάρες για τη Γουόλ Στριτ, όχι εμείς", δήλωσε ο Στίβεν Μίλερ, ένας εκ των συμβούλων του Τραμπ.

 

Σύμφωνα με το TPC, οι προτάσεις της υποψήφιας των Δημοκρατικών θα επιτρέψουν τη μείωση του χρέους κατά 1,6 τρισεκ. δολάρια την επόμενη 10ετία με την αύξηση των φόρων για τους πλουσιότερους πολίτες, των οποίων τα καθαρά έσοδα θα μειωθούν κατά μέσο κατά 7,4%, σύμφωνα με τη μελέτη.

 

Τα εισοδηματικά κέρδη για τις άλλες κατηγορίες του πληθυσμού θα είναι ωστόσο μικρά, μεταξύ 0,1% και 0,6%.

"Η Χίλαρι αυξάνει τους φόρους σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Και αυτό θα είναι καταστροφή για τη χώρα", είχε δηλώσει ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας.

 

Σύμφωνα με το TPC, το φορολογικό πρόγραμμα της Κλίντον κινδυνεύει να αποθαρρύνει τους πολύ πλούσιους να "αποταμιεύσουν και να επενδύσουν", όπως και να κάνει τον φορολογικό κώδικα "περισσότερο περίπλοκο".

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA 2026 ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψη Άντριου - Η ερώτηση που αγνόησαν

«Παρά τα ταραχώδη τρία χρόνια από την τελευταία της στιγμή στα Bafta, η Κέιτ έκανε μια διακριτική εμφάνιση στην τελετή απονομής» σχολιάζει η βρετανική Vogue
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM